SDNA teatel on Fenerbahce juhid juba mõnda aega Itoudisega rahulolematud olnud. Viimaseks piisaks karikas oli Fenerbahce esmaspäevane Türgi kõrgliiga mäng Istanbuli Anadolu Efesiga, mille Fenerbahce kaotas 80:81.

Kolmapäeva õhtul kinnitas Fenerbahce lühikeses pressiteates uudist. „Täname teda panuse eest Fenerbahce perekonnas ja soovime talle edu karjääri järgmiseks etapiks,“ seisis teadaandes.

53-aastane Itoudis sai Fenerbahce peatreeneriks 2022. aastal. Euroliigas jõuti veerandfinaali, kus kaotati hilisemale finalistile Piraeuse Olympiacosele. Türgi liigas kukuti välja poolfinaalis, alla jäädi Anadolu Efesile.

Aastatel 2014-2022 juhendas Itoudis Moskva CSKA-d, kellega tuldi 2016. ja 2019. aastal Euroliiga meistriks. Aastatel 2022-2023 oli ta ka Kreeka koondise peatreener. 2022. aasta EM-il jõudis Kreeka veerandfinaali, tänavusel MM-il piirduti 15. kohaga.

Kes pärib mantli?

Esimene kandidaat Fenerbahce uueks peatreeneriks on leedulane Šarunas Jasikevicus, lisaks kaalutakse itaallast Andrea Trinchierit. Mõlemad on praegu töötud, Jasikevicius juhendas viimati Barcelonat ja Trinchieri Müncheni Bayernit.

Portaal Eurohoops vahendas kolmapäeva õhtul, et praeguseks on sõelale jäänud 55-aastane Trinchieri. Jasikevicius enam kandidaatide sekka ei kuuluvat.

Euroliigas hoiab Fenerbahce kuue võidu ja seitsme kaotusega 12. kohta. Eelmisel nädalal kaotas Fenerbahce võõrsil nii Vitoria Baskoniale kui ka Barcelonale. Samas 30. novembril alistati seni kaotuseta püsinud Madridi Real.