Petrõkina kukkus eelmisel nädalal viimasel treeningul enne ISU Challenger seeria võistlust „Golden Spin of Zagreb“. Iluuisutaja viidi haiglasse uuringutele, kus esialgu luumurdu ei tuvastatud.

Eesti uisuliidu teatel selgus Eestis tehtud meditsiinilisel ülevaatusel, et tegemist on paraku tõsisema vigastusega.

„Kahjuks siin Eestis ikkagi selgus, et tegemist on jalaluumurruga ja esialgse prognoosi kohaselt [Petrõkina] Euroopa meistrivõistlustel võistelda ei saa,“ seisab uisuliidu pressiteates.

Petrõkina treener Svetlana Varnavskaja ütles Delfile, et nemad on juba otsustanud Euroopa meistrivõistlused vahele jätta.

„Kuu aega pärast luumurdu pole võimalik võistelda,“ lausus Varnavskaja. „Seda, et me Euroopa meistrivõistlustele ei sõida, otsustasime juba ära.“

Treeneri sõnul juhtus õnnetu kukkumine ühe hüppe järel. „Halvasti maandus jala peale. Jalg hakkas valutama. Ja Tallinnas tehtud uuring näitas, et on luumurd.“

Varnavskaja sõnul ei oska arstid hetkel vigastusest taastumise aega prognoosida. „Seda ei oska öelda. Organismid on väga erinevad. Kõik sõltub, kuidas jalg paraneb.“

Kinnitati EM-koondis

Uisuliit kinnitas teisipäeval Kaunase EMiks koondise koosseisu, kuhu lisati hetkeseisuga ka Petrõkina. Veel on naisüksiksõidus koondises Nataly Langerbaur ja Kristina Lisovskaja (varus).

Delfi uuris uisuliidust, kas nad kaalusid ka Eva-Lotta Kiibuse kandidatuuri.

„Meil on koondise projektis kirja pandud päris ranged reeglid, mille alusel saab üldse Euroopa meistrivõistlustele kandideerida. Eva-Lotta ei ole sel hooajal võistelnud kehtestatud võistlustel ja seetõttu ta ei kvalifitseeru võistlustele,“ sõnas uisuliidu peasekretär Jana Kuura.

Kiibus ütles Delfile, et ei ole koondisest väljajäämise tõttu üldse pettunud.

„Kuna ma ei ole ühtegi võistlust teinud, ei saa ka pettunud olla. See oli loogiline otsus. EMile pääsuks on kindlad kvalifikatsioonireeglid,“ lausus Kiibus.

Kuna ja kus ta esimese võistluse teeb, ei osanud 20-aastane Kiibus öelda. „Päris kindlalt ei oska praegu veel öelda. Anname treeneriga endast parima, et võimalikult kiiresti ja vigastuse tagasitulekuta vormi saada.“

„Olukord on progressiivselt paremaks läinud, olen saanud kogu aeg treeningtunde lisada. Kõik liigub paremuse poole, kuid aeglasemalt, kui me lootsime,“ tunnistas Kiibus.

Uisuliit kinnitas Kaunase EMiks (8.-14.01.2024) järgneva koondise:

Naiste üksiksõit (Eestil on kaks kohta):

Niina Petrõkina - suure tõenäosusega ei parane vigastusest

Nataly Langerbaur

Kristina Lisovskaja (varu)

Meeste üksiksõit (Eestil on kaks kohta):

Jäätants:

Solene Mazingue - Marko Jevgeni Gaidajenko