Maailma parima tiitel anti tänavu nii naiste kui meeste hulgas välja kolmes erinevas kategoorias - väljaku- ja jooksualadel ning väljaspool staadionit toimuvate alade eest.

Meestest pälvisid tiitli Rootsi teivashüppaja Armand Duplantis, USA sprinter Noah Lyles ja Keenia maratonijooksja Kelvin Kiptum, naistest valiti parimateks Venetsueela kolmikhüppaja Yulimar Rojas, Keenia kesk- ja pikamaajooksja Faith Kipyegon ning Etioopia maratonijooksja Tigist Assefa.

Nii Duplantis, Kiptum, Assefa kui Kipyegon püstitasid tänavu maailmarekordi.

Kergejõustikuliidu presidendi Sebastian Coe sõnul on nende alal niivõrd palju tähti, et enam polnud võimalik valida vaid kaht maailma parimat kergejõustiklast. Tänavu püstitati kergejõustikus koguni 23 maailmarekordit.

„Meie selle aasta talentide hulk ja silmapaistvad tulemused õigustavad igati kergejõustiku maailma parimate auhindade jagamise laiendamist, et tunnustada nende kuue sportlase saavutusi erinevatel aladel,“ sõnas Coe.

„Ainuüksi maailma parimaks valitud sportlased on 2023. aastal püstitanud seitse maailmarekordit, samuti võitnud MM-tiitleid ja teisi suuri võite, seega on kohane, et neid tunnustatakse oma ala aasta sportlastena.“

Tõusva tähe auhinna said tänavu 19-aastased keenialased - 3000m takistusjooksja Faith Cherotich ja keskmaajooksja Emmanuel Wanyony.