Tänak tegi Hyundaiga esimesed testimised Lõuna-Prantsusmaal Fontjoncouse`s.

„See oli lihtsalt karm test Dakari-laadsetel teedel, et näha töökindlust ja tegelikult läbisime päris korraliku kilomeetrite hulga. Olen üsna õnnelik. Sellised tingimused on Safaril [järgmise aasta kolmas MM-ralli], nii et see oli raske,“ kommenteeris Tänak Motorsport.com-ile.

„Erinevusi on [autol] kindlasti. Juba väljastpoolt näeb auto aero väga erinev välja. Meeskond ei ole vahepeal väga palju [homologeerimise] jokkereid kasutanud, kuid mõned asjad on paremas korras ja töötavad paremini.“

Tänak märkis, et tundis end masinas kohe kindlalt. „Ma ei ütleks, et see on väga erinev sellest, mis meil oli, aga see on kindlasti palju paremini häälestatud kui eelmisel aastal. Kokkuvõttes võib öelda, et tundsin end kohe esimesest sõidust alates autos hästi ja sain kohe päris kiiresti sõita.“

Eestlast ootab enne jaanuari lõpus toimuvat Monte Carlo rallit veel testisõite. Uuele hooajale vaatab Tänak optimistlikult, sest Hyundai on teinud head tööd.

„[2022. aasta autoga] oli tehnilisi probleeme või muid takistusi, kuid juba sel aastal oli auto jõudlus palju parem. 2022. aasta alguses oli keeruline, kui auto oli ilma igasuguse arenduseta, kuid ühe aastaga on nad suutnud selle palju paremaks häälestada ja tänavu olid nad väga konkurentsivõimelised,“ tunnustas Tänak meeskonda.

„Oskusteave on siin inimestel olemas ja nad kõik teavad, mida teha ja kuidas asju parandada. Kui sa tead, mida arendada on vaja, ei ole piire ees. Neil oli lihtsalt vaja aega, et seda teha,“ lisas Tänak.

Hyundai pani oma uue hooaja koosseisu lukku eelmisel nädalal. Lisaks Tänakule jätkab põhisõitjana Thierry Neuville. Kolmandat masinat hakkavad jagama Esapekka Lappi, Andreas Mikkelsen ja Dani Sordo.