Traditsiooniliselt valivad aasta parimaid rahvas, spordiajakirjanikud ja spordialaliidud, kelle hääletustulemused summeeritakse ja mille põhjal hüütakse Alexela Kontserdimajas välja kuldsete Kristjanite laureaadid. Ametlikku hääletust pole EOK veel avanud.

Üpris kindlalt võib tänaseks päevaks väita, et aasta naissportlane tuleb just nende kolme nominendi seast:

16-aastane Eesti ujumise kuldkala võitis äsja lõppenud lühirajaujumise EM-il Bukarestis 100 meetri rinnuliujumises kuld- ja poole lühemal distantsil hõbemedali. Tänavuselt juunioride MM-ilt Iisraelist tuli ta tagasi ühe kulla, hõbeda ja pronksiga, juunioride EM-ilt kahe kulla ja hõbedaga. Täiskasvanute MM-il Jaapanis tuli ta 100 meetris kuuendale kohale.

Maailma parim naiskettagolfar nii tiitli kui ka tulemuste poolest. Tallinnas polnud talle vastast Euroopa meistrivõistlustel, sügisel kaitses ta edukalt ka maailmameistritiitlit. Disc Golf Pro Touril võitis Tattar tänavu 12 etappi, samuti kõik neli Major’it ehk kõrgeima kategooria võistlust. Sellega kerkis ta esimeseks naiseks discgolfimaailmas, kes saavutanud ühe hooaja jooksul Grand Slam’i.

Ainus Eesti naissportlane, kes võitnud olümpiaala tiitlivõistluste individuaalse medali, täpsemalt epeevehklemise EM-il Bulgaarias Plovdivis pronksi.

Delfi lugejate küsitluse tulemus:

1. Kristin Tattar 48% (2404 häält)

2. Eneli Jefimova 47% (2319 häält)

3. Nelli Differt 3% (173 häält)

4. Keegi muu 1% (73 häält)