Ibrahimovic mängis Milanis esimest korda aastatel 2010-2012 ja seejärel ka 2020-2023. Möödunud hooaja lõpus otsustas ta aga edukale sportlaskarjäärile punkti panna.

42-aastast Ibrahimovici seostati juba suvel agaralt Milani kontoritööga, sest vahetult pärast tema lõpetamist otsustas klubi vallandada nii Paolo Maldini kui ka Frederic Massara, kes tegutsesid vastavalt tehnilise- ja spordidirektorina.

Direktoriks siiski Ibrahimovici ei määratud, kuid Milan andis esmaspäeval teada, et rootslane hakkab klubis kandma vanemnõustaja rolli.

„Meil on olnud õnn olla Zlatani vägevuse tunnistajaks. Selleks, et saada Zlatani kaliibriga võitjaks, ei piisa ainult füüsilisest talendist ning vaja läheb ka kõrget intellekti ja šõumehe hinge,“ põhjendas Milani omanik Gerry Cardinale Ibrahimovici palkamist.

Ning ka Ibrahimovic ise oli taasliitumise üle väga õnnelik. „Minu armastus Milani vastu ei kustu iial ja võisin ainult unistada, et saan neile tulevikus jälle abiks olla,“ rääkis Ibrahimovic pressiteate vahendusel.

„Mõtlesin pikalt, mida oma eluga peale mängijakarjääri edasi teha ja Milani naasmine oli parim võimalik valik. Minu ja mu pere jaoks on see tagasitulek imelisse klubisse, kus lõpetasin karjääri, et alustada nüüd uut peatükki,“ lisas ta.

Kodulinnas Malmös karjääri alustanud Ibrahimovic jõudis mängijana lisaks Milanile esindada nii Amsterdami Ajaxit, Torino Juventust, Milano Interit, FC Barcelonat, Pariisi Saint-Germaini, Manchester Unitedit ja LA Galaxy’t.

Klubikarjääris pidas ta 866 kohtumist ning lõi selle ajaga 511 väravat. Rootsi koondist esindas ta 122 kohtumises, milles lõi rekordilised 62 väravat. Kokku võitis ta 34 tiitlit.