Robert Lewandowski suutis Artem Dovbõki juhtvärava järel 19. minutil viigistada, kuid külalised pääsesid uuesti juhtima, ku skoori tegid Miguel Gutierrez ja Valery Fernandez. 90. minutil vähendas Ilkay Gündogan vahe minimaalseks, ent peagi vormistas Cristhian Stuani lõppseisuks 4:2.

Barcelona peatreener Xavi sõnas ootamatu kaotuse järel:. „Ma arvan, et mäng oli võrdne. Selle otsustasid detailid. Meil jäi puudu efektiivsusest ja vead kaitses mõjutasid meid. Aga mängisime hästi.“

„Tegime 30 pealelööki, oleksime võinud viigistada 3:3-le, aga ei. Girona plaan oli väga julge ja nad olid tõhusamad. Micheli (Girona peatreener - toim.) ja tema mängijate töö on hämmastav,“ kiitis Xavi vastasmeeskonda.

Barcelona jääb nüüd Gironast maha juba seitsme punktiga. Teisel kohal asuv Madridi Real kaotab suurüllatajatele kahe silmaga.

Alles neljandat hooaega La Ligas mängiv Girona pole kunagi varem lõpetanud meistriliigat kõrgemal kui kümnendal kohal.

Eilne Granada ja Bilbao Athleticu kohtumine jäeti 17. minutil pooleli, kui üks pealtvaataja sai tribüünil infarkti ja suri. Arstid üritasid meest, kes oli väidetavalt Granada hooajapileti omanik, elustada, kuid see ei õnnestunud. Tund aega pärast mängu katkestamist teatati, et kohtumine jätkub esmaspäeva õhtul. Athletic juhtis katkestamise hetkel Inaki Williamsi väravast 1:0.