Hääletusel edestas Mets esikolmikusse jõudnud Joonas Tamme ja Markus Poomi. Sel aastal oma 30. sünnipäeva tähistanud Mets on EM-valikmängudes olnud Eesti koondise kaitseliini tugitala: kokku osales ta 7 kohtumises ning tegi kõigis täismängu, jättes kaartide tõttu vahele vaid kohtumise Aserbaidžaaniga. Jaanuaris liitus Mets esialgu laenulepingu alusel ja hiljem ametlikult Saksamaa esiliigaklubi St. Pauliga, kellega asutakse praegu ühegi kaotuseta liigatabeli liidrikohal.

Traditsiooniliselt selgitati parim meesjalgpallur välja Eesti Jalgpalliajakirjanike Klubi (EJAK) ja Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) ringküsitluses. Nii EJAKi kui ka EJLi poolt osales küsitluses 38 inimest ehk kokku 76 hääletajat, kes nimetasid oma esikolmiku: esikoht teenis 3, teine koht 2 ja kolmas koht 1 punkti. Nimetada võis kõiki Eesti kodakondsust omavaid meesjalgpallureid nende 2023. aasta soorituste põhjal, võttes arvesse esitusi nii koondises kui ka klubijalgpalli tasandil.

Hääletuse tulemused:

1. Karol Mets 212 punkti (68 esikohta), 2. Joonas Tamm 48 punkti, 3. Markus Poom 42 punkti (1 esikoht), 4. Karl Jakob Hein 38 punkti (2 esikohta), 5. Mattias Käit 35 punkti (1 esikoht), 6. Maksim Paskotši 32 punkti, 7. Konstantin Vassiljev 21 punkti (1 esikoht), 8. Rauno Sappinen 11 punkti (2 esikohta), 9. Henri Anier 6 punkti (1 esikoht), 10. Martin Vetkal 3 punkti.õ

Albert Vollrati nimelise aasta treeneri auhinna pälvisid Tallinna Kalevi peatreenerid Aivar Anniste ja Daniel Meijel, kes tüürisid meeskonna tänavu ajaloolise tulemuseni: Kalev lõpetas Premium liiga hooaja kolmandal kohal ning sai kaela pronksmedalid. See tulemus tagab meeskonnale esmakordselt koha UEFA Konverentsiliigas.

Aasta treener valiti traditsiooniliselt Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) juhatuse hääletuse tulemusena. Anniste ja Meijel edestasid hääletusel esikolmikusse pääsenud Aleksei Galkinit ja Igor Prinsi, hääli kogusid ka Valeri Bondarenko, Jürgen Henn, Sirje Kapper ja Anastassia Morkovkina ning Aleksandra Ševoldajeva.

Eesti aasta parimaks naisjalgpalluriks valiti esimest korda naiste koondise ja Tallinna FC Flora ründaja Lisette Tammik.

Eesti Jalgpalli Liidu ja Eesti Jalgpalliajakirjanike Klubi ringküsitluse teel toimunud hääletusel edestas Tammik esikolmikus Vlada Kubassovat ja Kristina Bannikovat.

25-aastane Tammik esindas tänavu naiste koondist 12 mängus, kui kuulus kõigis kohtumistes algkoosseisu ning lõi kokku kaheksa väravat. Tammikul on edukas aasta olnud ka klubitasandil: Tallinna FC Flora koosseisus tuli ründaja Eesti meistriks, superkarika võitjaks ning teenis Balti liigas hõbeda. Naiste Meistriliigas oli Tammik täpne 20 korral ning jagab liiga parimate väravaküttide edetabelis 3.–5. kohta. Septembrikuus naiste Meistrite liiga eelringis käis Tammik klubi eest väljakul kahes kohtumises ja lõi kaks väravat.

Premium liiga hooaja parimaks mängijaks valiti teist aastat järjest Tallinna FC Flora poolkaitsja Konstantin Vassiljev, kes edestas Tallinna FCI Levadia poolkaitsjaid Ernest Agyirit ja Mihkel Ainsalut.

Vassiljev esindas Florat tänavu 32 Premium liiga kohtumises ning aitas meeskonnal kindlustada 15. meistritiitli, kui lähimat jälitajat Tallinna FCI Levadiat edestati kahe punktiga. 14 tabamusega oli Vassiljev meeskonna parim väravalööja ning liiga edukamate väravaküttide edetabelis paigutus ta teisele kohale. Poolkaitsja andis 15 resultatiivset väravasöötu, olles selle tulemusega liiga parim.

Parim mängija valiti meeskondade peatreenerite hääletusel, kes nimetasid oma esikolmikud: esikoht teenis 3, teine koht 2 ja kolmas koht 1 punkti. Hääletada ei saanud oma võistkonna mängijate poolt. Võrdsete punktide korral sai parema asetuse mängija, kes oli teeninud rohkem kõrgemaid kohti.

Lisaks tunnustati galal Premium liiga iga liini parimaid mängijaid. Parim väravavaht on Karl Andre Vallner (Tallinna FCI Levadia), parim kaitsja Bourama Fomba (Tallinna FCI Levadia), parim poolkaitsja Konstantin Vassiljev (Tallinna FC Flora), parim ründaja Guy Merlin Mollo Bessala (Tallinna FCI Levadia). Liiga parim väravakütt oli 16 tabamusega Tristan Koskor (JK Narva Trans), enim sööte (15) andis Vassiljev, keda tunnustati ka liiga resultatiivseima mängija tiitliga. Liiga parim alla 21-aastane mängija on Mollo Bessala.

Premium liiga parim mängija 2023 hääletus:

1. Konstantin Vassiljev 22 punkti (6 esikohta), 2. Ernest Agyiri 8 punkti (2 esikohta), 3. Mihkel Ainsalu 5 punkti, 4. Guy Merlin Mollo Bessala 4 punkti, 5. Bourama Fomba 3 punkti (1 esikoht), 6. Andre Frolov 3 punkti, 7.–9. Til Mavretic 2 punkti, 7.–9. Rasmus Peetson 2 punkti, 7.–9. Felipe Felicio 2 punkti.

Naiste Meistriliiga hooaja parimaks valiti Tallinna FC Flora ründaja Lisette Tammik, kes edestas Mari Liis Lillemäed ja Katriin Saulust.

Tammik esindas Florat tänavu 24 Meistriliiga kohtumises ning aitas naiskonna kindla tiitlivõiduni: lähimat jälitajat edestati 21 punktiga. 20 tabamusega jagab Tammik liiga parimate väravaküttide edetabelis 3.–5. kohta.

Meistriliiga parim mängija valiti võistkondade peatreenerite ja kaptenite hääletusel, kes nimetasid oma esikolmikud: esikoht teenis 3, teine koht 2 ja kolmas koht 1 punkti. Hääletada ei saanud oma võistkonna mängijate poolt Võrdsete punktide korral sai parema koha mängija, kes oli teeninud rohkem kõrgemaid kohti.

Lisaks valiti Meistriliiga iga liini parimad mängijad. Parim väravavaht on Keiti Kruusmann (Tartu JK Tammeka), parim kaitsja Siret Räämet (Tallinna FC Flora), parim poolkaitsja Jaanika Volkov (Tallinna FC Flora) ning parim ründaja Kristina Teern (Tallinna FC Flora). Parim väravakütt naiste Meistriliigas on Kristina Teern, kes sai kirja 30 täpset tabamust.

Eesti aasta meesjuunioriks valiti esmakordselt koondise ja Šveitsi kõrgliigaklubi kaitsja Maksim Paskotši.

20-aastane Maksim Paskotši debüteeris meeste koondises kaks aastat tagasi ning on tänavu koondise eest väljakul käinud kaheksas kohtumises, kuulunud kõigis neist algkoosseisu ning teinud täismängud. Sel aastal tegi Paskotši ka suure sammu oma klubikarjääris, kui liitus Tottenham Hotspuri akadeemiast Šveitsi kõrgliigaklubi Zürichi Grasshoppersiga. Uut klubi on ta pärast septembrikuist lepingu allkirjastamist esindanud kaheksas kohtumises.

Aasta meesjuuniori valis traditsiooniliselt jalgpalliliidu juhatus. Paskotši edestas hääletusel esikolmikusse pääsenud Karl Jakob Heina ja Martin Vetkalit, hääli kogusid ka Oliver Jürgens, Rocco Robert Shein ja Andreas Vaher.

Eesti aasta parimaks naisjuunioriks valiti naiste koondise ja Tartu JK Tammeka mängija Liisa Merisalu.

21-aastane Merisalu debüteeris naiste koondises 2018. aastal ning käis tänavu koondise eest väljakul kümnes kohtumises ja lõi ühe värava. Tartu JK Tammeka ridadesse kuuluv Merisalu tegi kaasa 24 Meistriliiga kohtumistes ning tema arvele kogunes 20 täpset tabamust. Selle tulemusega jagab ta liiga parimate väravaküttide edetabelis 3.–5. kohta. Tammeka naiskond teenis eduka hooaja järel oma esimese pronksmedalikoha naiste Meistriliigas. Merisalu on varem parimaks naisjuunioriks valitud 2021. aastal.

Traditsiooniliselt valisid parima juuniori kandidaadid naiste koondise peatreenerid, kelle nimetatud mängijate hulgast tegi lõpliku valiku jalgpalliliidu juhatus. Merisalu järel mahtusid esikolmikusse veel Katrin Kirpu ja Kristina Teern.