Tapa andis Mistrale südi lahingu

Kohtumise esimene värav saabus 4. minutil, kui Mistra pallur Serhii Orlovskyi 7-meetri karistusviske realiseeris. Tapa esimene värav tuli minut hiljem Endrik Jaanise poolt, ent võistkond jäi seejärel kiiresti 1:4 kaotusseisu.

Marcus Rätteli ja väravavahi Madis Valgu väravate tulemusena tuli Tapa järele ja püsis ühe värava kaugusel kuni kümnenda minutini. Seejärel kulges kohtumine 2-väravalise vahemaaga. Atmosfäär oli elektrit täis, kuid skoor kasvas vaevaliselt. 21. minutil viskas Mistra noormängija Patrick Padjus seisuks 11:8, millele Jaanis kolm minutit hiljem ka vastas. 2-väravaline vahemaa püsis ja nii lõppes esimene poolaeg skooriga 12:10 Mistrale.

Tapa alustas teist poolaega aktiivselt. Rättel kavaldas Mistra puuriluku Armis Priskuse nii 34. kui 35. minutil üle ning tõi Tapa 12:12 viigini. Seejärel läks Tapa Jaanise ja Rätteli väravatest juhtima. Tablool seisid numbrid 15:13. 40. minutil käivitus Vladyslav Naumenko väravamasin – Mistra pallur viskas kolm järjestikust väravat, tuues Mistra viigini. 45. ja 47. minutil skooris Arno Vare, kes viis Mistra taas juhtima seisuga 18:16. 53. minutil kasvatas edumaa 20:17 peale Serhii Orlovskyi. Tapa viimaseks kirstunaelaks sai Ilja Kosmiraki punane kaart viis minutit enne matši lõppu. Finaalikoha tagas endale Mistra lõpptulemusega 24:21.

Mistra parima mängija tiitli sai Armis Priskus. Meeskonna resultatiivseim oli Serhii Orlovskyi 6 väravaga. Tapa parimaks valiti Marcus Rättel. Ühtlasi oli Rättel 7 väravaga Tapa resultatiivseim mängija.

„Eks meil oli nädala sees mäng ka ja see jättis oma jälje. Ütleme nii, et lõpus võitsid nad kogemusega. Ei olnud midagi teha,“ sõnas Rättel. „Eks me lähme homme ikka endast maksimumi andma ja vaatame, mis tuleb.“

„Esimene poolaeg oli sarnane teise poolajaga. Kaitse töötas väga hästi. Lihtne oli mängida, sest käed olid alati üleval. Ainult et probleem oli meil rünnakuga. Ei pannud ise ära, kuid kõik olukorrad olid olemas,“ kommenteeris 14 tõrjet teinud Priskus. „Finaali lähme pingevabalt, midagi pole kaotada ja kõike on ainult võita.“

Käänuline mäng, mis päädis Viljandi võiduga

Duell Serviti ja Viljandi vahel oli juba algusminutitest saati tasavägine ja plahvatuslik. Kord oli peal Serviti, siis jälle Viljandi, kuid enamjaolt liikus mäng viigist viigini. 10. minutiks oli seis 4:4 ja 15. minutiks 7:7.

Ka 21. minut ei toonud kaasa muutusi, sest tablool oli seis 10:10. 23. minutil, kui äsja olid skoorinud Serviti ääremängijad Mathias Rebane ja Jürgen Rooba, läks Serviti 12:10 ette. Martin Braun ja Hendrik Koks tassisid Viljandi aga 12:12 viigini. Minut enne esimese poolaja lõppu valitses taas ärev viik. Esimese poolaja viimased väravad tulid Andrei Basarabilt ja Robin Obergilt, mistõttu läksid meeskonnad vaheajale järjekordselt viigiseisult. Sel korral numbritega 14:14.

Teisel poolajal läks juhtima Viljandi. Esimese kuue minuti jooksul viisid Kristjan Koovit, Mikk Varik ja Hendrik Koks võistkonna kolme väravaga ette. 42. minutil vähendasid Alfred Timmo ja Jürgen Rooba kaotusseisu 20:21 peale. Neli minutit hiljem rebis Viljandi end taas kolme väravaga ette. Pärast Rebase ja Rooba 51. minuti kiirrünnakut oli skoor 27:25 Viljandi kasuks. Minut hiljem realiseeris Rooba oma üheksanda värava ja viis Serviti ühe värava kaugusele viigist.

27. minutiks oli seis Rooba väravast 29:29 viigis. Aleksander Pertelsoni ja Hendrik Koksi väravad päästsid Viljandi patiseisust ja viisid ikkagi finaali. Nii kujunes lõpptulemuseks 31:29.

Viljandi HC parimaks mängijaks valiti Hendrik Koks, kes oli ka meeskonna resultatiivseim 11 väravaga. Serviti parimaks mängijaks tunnistati 11 väravat visanud Jürgen Rooba.

„Teisel poolajal vahest jäi külmast peast puudu. Mõned olukorrad mõtlesime liiga üle või mängisime seda palli liiga pikalt. Just lõpufaasis ka oleks pidanud kiiremini lahendusi otsima, aga nii ta läks,“ lausus Rooba. „Homsele päevale lähme peale ikka võidumõtetega. Muud midagi pole teha. Proovime korralikult puhata ja homme siis korraliku lahingu anda.“

„Kaitse pealt suutsime Serviti murda. Teise poolaja kaitse oli ikka väga-väga hea. Nii oli ka Rasmusel [Ots – toim] kergem. Ma arvan, et paaril lõpurünnakul oli meil rohkem õnne ja tänu sellele see vahe jäigi selline,“ kommenteeris Koks. „Ma arvan, et [Mistra – toim] täiesti sarnane võistkond. Selles suhtes, et tuleb tasavägine mäng. Kindlasti ei saa öelda, kes on favoriit ja kes ei ole. Ma arvan, et tuleb täpselt samasugune lahing.“