Championati eilsel küsitlusel andis oma hääle üle 3700 inimese. Portaal küsis: „ROK lubab venelased olümpiale ilma oma lipu ja hümnita. Kas sellistel tingimustel tasub üldse Pariisi minna?“

70 protsenti inimestest valis vastusevariandi: „Ei. Ilma oma liputa on võistlemine liiga alandav.“

Tuntud spordikommentaatori Dmitri Gubernievi arvates ei muutnud rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) eilne otsus venelased olümpiale lubada mitte midagi.

„Suurem osa meie riigi sportlasi ei pääse ikka olümpiale. Me ei ole suurele olümpiaperele lähemal, see on puhtalt formaalne muutus. ROK-i otsus ei tähenda üldse mitte midagi,“ teatas Gubernjev.

Mitte kõik Venemaa väljaanded ei ole sama meelt. Näiteks leiab Sport-Expressi kolumnist Dimitri Kuznetsov, et ROKi otsusest võitsid Venemaa sportlased ja terve mõistus.

„Maailma suurim spordiorganisatsioon saadab esimest korda alates 2022. aasta veebruarist selge sõnumi, et Venemaad ei diskrimineerita enam ja Venemaa ei ole spordimaailmast välja lülitatud,“ kirjutas Kuznetsov.

ROKi otsuse kohaselt osalevad venelased ja valgevenelased Pariisi olümpial neutraalsete sportlastena, mis tähendab, et nad ei tohi kasutada oma riigi sümboolikat ning hümni nende auks ei mängita.

Olümpiale saavad kvalifitseeruda vaid individuaalsportlased, agressorriikide võistkondi Pariisi ei lubata.

Jaga
Kommentaarid