Tartu võitis avaveerandi 22:15 ja kasvatas poolajavileks eduseisu 39:26-le. Teisel poolajal mängupilt oluliselt ei muutunud ning tartlased enam edu käest ei andnud, kuigi korraks kahanes see viiele punktile.

Märt Rosenthali arvele kogunes 35 mänguminutiga 26 punkti, 10 korvisöötu ja efektiivsusnäitaja 31. Neli kaugviset tabanud Kristjan Kitsing viskas 17 punkti ja võttis viis lauapalli. Aaron Menzies oli suurim lauavõtja 12 lauapalliga, sinna juurde ka seitse punkti.

Rapla resultatiivseim oli Obrad Tomic 14 punkti ja kaheksa lauapalliga. Martin Paasoja viskas 13 ja Malik Pope 12 punkti.

Fotod:

Tartu meeskonna peatreeneri Gundars Vetra sõnul maadeldakse võidust hoolimata ikka samade probleemidega. „Oluline on kodus jälle võita. Mäng ei olnud lihtne ette valmistuda, sest kui vastane vahetab enne mängu treenerit, siis muutuvad nõudmised ja see annab meeskonnale uue hingamise. Täna suutsime viis-viie vastu kaitset okeilt mängida, aga ikka maadleme samade asjadega mis varasemalt – liiga palju pallikaotuseid ja kaitselauda ei suuda kohati kontrollida. Rünnakul on arenguruumi palju. Nüüd on teisipäeval kodumäng Keilaga ja tahame teha palju parema mängu kui nendega võõrsil mängisime,“ sõnas Vetra.

Tartul on nüüd turniiritabelis kaheksa võitu ja viis kaotust, mis annab 16 meeskonna konkurentsis 6.-7. koha jagamise. Rapla on samal ajal nelja võidu ja üheteistkümne kaotusega 13. kohal.

Mängu eel

Kahvatu hooaja alguse järel otsustas Rapla sel nädalal vahetada ka peatreenerit. Koostöö lõpetati horvaadi Arnel Dediciga ning tema asemele palgati BC Kalev/Cramo senine abitreener Brett Nõmm.

„Tartu meeskond on hästi komplekteeritud võistkond ning Eesti-Läti liigas üks pretendent medalile. Kindlasti on võtmekoht, kuidas suudame lõhkuda Märt Rosenthali katte olukordi. Kui suudame Rosenthali mängust välja võtta, siis on meil kindlasti võimalus. Lähme võitlema ja loodame Rapla fännidele pakkuda toreda üllatuse,“ sõnas Nõmm eelseisva kohtumise eel.

„Rapla on hetkel muutuste tuules meeskond. Uus peatreener Brett Nõmm nii lühikese ajaga kindlasti kardinaalset muutust ei too, kuid neil on tegelikult korralik ja kogenud koosseis Eesti koondise kogemustega mängijatest ja välismaalastest. Hooaja esimeses kolmandikus ei ole nad suutnud oma potentsiaali välja mängida ja kindlasti on meil ka huvitav kohe värske peatreener proovile panna. Enne jõule on meil viis kodumängu ja loodame, et esimeses kohtumises suudame kohe positiivse emotsiooni üles saada ja kodupublikule rõõmu pakkuda,“ sõnas Tartu Ülikool Maks & Moorits abitreeneri Olari Narits ning märkis, et tartlastel on kõik põhijõud rivis.