„Eks iga aasta lõpus on üritusi rohkem ja peab harjuma, sest energiakulu tuleb teiste asjade kõrvalt. Aga see on tore, sest näeb erinevate alade vanemaid-nooremaid spordiinimesi. Eriti tänane, mis numbriga 100 on väga pidulik,“ lausus Nabi reedel lõunal Raekojas, kus spordikuulsused ja -ametnikud tähistasid EOK 100. sünnipäeva.

Nabi võitis 2012. aastal olümpiamedali, tänavu naasis ta aga kaheaastase dopingukaristuse järel tippsporti. „Kui aasta kokku võtta, siis alustasin konkreetset ettevalmistus märtsis, vahel oli neli aastat tiitlivõistluste pausi - sain päris heaks, aga nippa-nappa jäi puudu. Kui on täiesti võrdne mäng, siis võidab see, kes oli natuke parem. Olin [MM-il] üheksas. Tagasiside oli võimas ja sain selge pildi, et kuhu jõudsin ja mida peaks tegema paremini,“ rääkis 38-aastane sportlane.

Maadleja sõnul on peamine terveks jäämine ja põhja ladumine. „Vanem mootor läheb pikemalt käima. Vajan aega ja keha peab kõigega kohanema. Tahan, et aasta alguseks keha kannataks koormusi ja siis saab tippvormi õigeks ajaks sihtida,“ märkis Nabi.

Vaata videost, mis seisus on Nabi meelest Eesti tänase päeva tippsport.