Pika Hermanni tornis assisteerisid lipuheiskamist kahekordne olümpiavõitja ja Riigikogu liige Kristina Šmigun-Vähi, taasiseseisvunud Eesti esimene medalist Indrek Sei ning Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa.

Eesti lipp heisati pidulikult kell 9.02. Sõõrumaa sõnul oli see mälestusväärne hetk kogu Eesti spordi jaoks.

„Oleme uhked saja aasta üle. Saja-aastane organisatsioon on võrreldav inimeluga, mida tervikuna vähesed näevad, aga kõik teavad. Palju õnne meile kõigile,“ ütles Sõõrumaa.

„Kui ma 1988. aastal Seouli olümpiamängudelt olümpiakullaga koju naasnud Erika Salumäe ja Tiit Soku vastuvõttu Raekojas vaatasin, mõtlesin ma, et mina tahan olla ka samasugune. Oli au võistelda Eesti eest ja täna siin Eesti lippu heisata on väga ülev tunne,“ ütles karjääri jooksul üheksa tiitlivõistluste medalit võitnud Šmigun-Vähi.

Sei, kes võitis 32 aastat tagasi Gelsenkirchenis peetud lühirajaujumise EM-il taasiseseisvunud Eestile suurvõistlustelt esimese medali, soovis Eesti spordirahvale õnne. „Oleme olnud järjepidevad ning näidanud, et meie väikeriigis on palju tahtejõulisi sportlasi. Palju õnne ja jätkame sama hooga!“

Eesti Olümpiakomitee on 8. detsembril 1923 asutatud organisatsioon, mis tegeleb tippspordi arendamise, noortespordi kandepinna laiendamise ning liikumisharrastuse edendamisega, väärtustades ausa mängu reegleid. Tänane EOK moodustus 2001. aastal, kui liitusid olümpiaspordile keskendunud Eesti Olümpiakomitee ja kõiki Eesti spordiorganisatsioone ühendanud Eesti Spordi Keskliit. EOK liikmeteks on Eesti spordialaliidud, spordiühendused, maakondlikud spordiliidud ning Olümpiaharta alusel valitud füüsilised isikud.

Samuti vastutab Eesti Olümpiakomitee rahvuskoondise lähetamise eest olümpiamängudele. Kokku on Eesti ja Eestist pärit sportlased suve-ja taliolümpiamängudel võitnud 81 medalit (27 kulda, 23 hõbedat, 31 pronksi)