16-aastane Jefimova lõpetas 200 meetri rinnuliujumise hommikuse eelujumise kolmandana, ajaks sai ta 2.22,27. Kokkuvõttes pääses ta 22 sportlase konkurentsis kaheksanda ajaga poolfinaali.

Poolfinaali alustas Jefimova võimsalt, kuid enne viimast 25 meetrit hoidis ta alles viiendat kohta. Distantsi lõpu tegi eestlanna tugeva, lõpetades kolmandal kohal ajaga 2.21,44. Homsesse finaali pääses Jefimova kaheksanda ajaga. Kiireim oli hollandlanna Tes Schouten, kes võitis teise poolfinaali ajaga 2.16,98

Finaali pääses ka Ralf Tribuntsov. Viimasena eelujumisest edasi pääsenud Tribuntsov näitas poolfinaalis paremat minekut ja lõpetas enda ujumise kolmandana ajaga 50.64. Kokkuvõttes pääses ta homsesse finaali paremuselt viienda ajaga.

Homme õhtul ujub finaalis ka kolmas Eesti ujuja Kregor Zirk, kes lõpetas 200 meetri liblikaujumise poolfinaali neljandana ajaga 1.53,35. Kahe ujumise kokkuvõttes oli eestlase aeg paremuselt seitsmes. Kiireim oli šveitslane Noe Ponti (1.51,79).

„Nagu ma ka enne EM-i ütlesin, siis keskpärase ujumisega peaksin finaali saama ja tänane aeg poolfinaalis on minu jaoks keskpärane. Mõistagi ma tagasi end ei hoidnud, sest see võib valusalt kätte maksta,“ kommenteeris Zirk oma ujumist. „Homses finaalis läheb Noe Ponti ilmselt Euroopa rekordit jahtima ja ta on mees teiselt planeedilt hetkel, aga kõikidel teistel on omad võimalused olemas.“