Hyundai teatas kolmapäeval, et võistkonna kolmandat autot jagavad Esapekka Lappi, Dani Sordo ja Andreas Mikkelsen. Lappi sõidab kiiretel kruusarallidel, Sordo aeglasemal kruusal ja Mikkelsen asfaldirallidel. Kõikidel MM-etappidel esindavad Hyundaid Thierry Neuville ja Ott Tänak.

„Fakt on see, et kiirus oleks piisav olnud. Olime Soome rallil neljandad ja (koht Hyundais) olnuks igati teenitud. Aga paistab, et Hyundai arvates ei suuda ma Lappit piisavalt täiendada. Meie sõitjaprofiil on üsna sarnane,“ rääkis Suninen Iltalehtile.

Suninen tegi lõppenud hooajal Hyundai Rally1 autoga kaasa neljal MM-ralil ja jõudis kolmel korral esikuuikusse. Iltalehti kirjutas, et soomlase läbirääkimised Hyundaiga jätkuvad. Võimalik, et Hyundai toob järgmisel hooajal rajale ka neljanda auto ja seega pole Sunineni võimalused päris kadunud. Kogu hooaega ta siiski kaasa teha ei saaks.

„Vaatame, mis valikud meil on,“ jättis Suninen tuleviku osas otsad lahtiseks.

Mänedžer Jouhki oli Suninenist otsekohesem. „Teemu esitusi ja lepingutingimusi arvestades oli Hyundai otsus tohutu pettumus. Ma ei saa sellest aru. Ma ei suuda tõesti mõista, mida nad tegid. See on sama jura nagu alati,“ pahandas ta telekanali MTV portaali vahendusel.

Jouhki teada Hyundai siiski neljandat autot välja ei pane ja võistkonnaga sõlmitud leping ilmselt tühistatakse. Samuti ei mõista mänedžer väidet, nagu oleks Suninen ja Lappi liiga sarnased sõitjad.

„See on vale arusaam. Teemu parimad tulemused on tulnud Portugalis, Sardiinias, Tšiilis ja Mehhikos, mis pole kõige kiiremad etapid,“ lausus Jouhki.