Kui 23-aastane Valkast pärit Zunte eelmisel aastal Eesti kodakondsuse sai, siis polnud meil veel ühtegi kelgusportlast, rääkimata alaliidust. Tänaseks on aga toimiv alaliit olemas ja sportlaste arv kolmekordistunud.

Eelmisel hooajal pidi Zunte võistlema madalama kategooria võistlustel ehk Euroopa ja Interkontinentaalses karikasarjas, kus jäi vaid korra esikümnest välja ning teenis kaks poodiumikohta. Juunioride MM-il oli Zunte kaheksas ja heade tulemuste valguses lunastas ka koha täiskasvanute MM-il, kus sai 32. sportlase konkurentsis 24. koha.

Sel nädalal debüteerib Zunte aga esimese Eesti skeletonsportlasena MK-sarjas ning Prantsusmaal La Plagne’s toimuvaks etapiks on ta kohapeal valmistunud juba terve nädala.

Lätlanna treeneritetiim koosneb kolmest mehest. Füüsilise ettevalmistuse eest vastutab Läti aegade parim kümnevõistleja Edgars Erinš, tehnikat aitab lihvida endine kelgutaja Gints Dzerve ning lisaks on nõu ja jõuga abiks isa Andris Zunte.

„Proovisin suvisel ettevalmistusel uusi asju ja võrreldes eelmise hooajaga olen kindlasti sammu edasi teinud,“ rääkis Zunte Delfile antud intervjuus.