Rennisõidu kvalifikatsioonis oli Gu 94,75 punktiga kindlalt parim. Järgnesid ameeriklanna Hanna Faulhaber (90,75) ja hiinlanna Li Fanghui (85,50).

Viimati võistles Gu tänavu jaanuaris peetud X-mängudel, kus ta vigastas sarnaselt Kelly Sildarule põlve. Kui Sildaru eesmine ristatiside ja mensik läksid katki, siis Gu pääses ristatisideme ja külgsideme venitusega. Lisaks taastusravile ja treenimisele on Gu vahepealsel ajal käinud mitmetel moelavadel, fotosessioonidel ja jätkanud Stanfordi ülikoolis kvantfüüsikaõpinguid.

„Armastan vaheldusrikast elu. Olla samal ajal täiskohaga õpilane, täiskohaga modell ja täiskohaga profisportlane on mulle igas valdkonnas palju juurde andnud,“ rääkis Gu rahvusvahelise olümpiakomitee kodulehele. „Nende seast lemmikut ma ei vali. See oleks sama kui valida lemmiklast.“

„Vigastada saamine oli minu jaoks nii füüsiliselt kui ka vaimselt raske. Õppisin sellest ajast palju ja olen väga elevil, et saan sel aastal uuesti võistelda. Naudin nüüd palju rohkem protsessi. Olla iga päev lumel on minu jaoks õnnistus ja olen selle üle tänulik,“ lisas Pekingis kahekordseks olümpiavõitjaks tulnud Gu.

Hiinas peetava rennisõidu MK-etapi finaal on kavas laupäeval.