Kuna turniiril osaleb nii palju naiskondi, siis paratamatult kipub esimeses voorus tasemevahe suur olema.

Ühe võistluste seni parima tsitaadi eest vastutav Austria treener Herbert Müller võttis sellepärast 28:45 kaotust Norrale kokku nii: „Ma ei ole kunagi näinud nii suurt jõudu meie poole tulemas. Mul oli tunne nagu oleksin väike hiir suure püütoni küüsis.“

Sama tunnet sai ka kogeda Gröönimaa, kes skandinaavlastele 11:43 alla jäi.

“Kui vaadata esimest vooru üldisemalt, siis ega ühtegi suur üllatust pole senini olnud. Prantsumaa pääses kerge ehmatusega, kuid pika turniiri alguses võib osadel naiskondadel minna aega, et end soojaks saada. Mustaks hobuseks pean Austriat ja Montenegrot, kellel pole küll otseselt superstaare, kuid noore ja näljase koosseisuga võivad heal päeval nii mõndagi „suurtest“ hammustada,“ alustas Rohi analüüsiga.

LIhtne ei ole ka olnud näiteks Tšiilil, Iraanil ja Kasahstanil, kellel on väravate vahe pärast kolme mängu üle miinus 60. Kuid käsipallifänni õnneks ei ole siiski kõik kohtumised vaid ühepoolsed olnud.

Lisaks sellele, et favoriidid Norra, Taani, Rootsi ja Holland on liikunud võimsas tempos, oleme näinud ka põnevaid esilekerkijaid. Jaapan võitles Saksamaaga viimase sekundini, Angola tegi Prantsusmaa elu väga raskeks ning Hispaania ei saanud Brasiilia vastu lihtsalt hakkama.

“Esimene faas oli suurtele koondistele siiski alles sisseelamiseks. Minu isiklikud lemmikud on Holland ja Taani. Tippriigid mängivad tänapäeva käsipallile väga omast agressiivset kaitsemängu, mille pealt aetakse tempo väga kõrgeks. Rünnakuaeg läheb järjest lühemaks. Parimatel on see keskmiselt alla 30 sekundi, mis annab mõlemale tiimile igas kohtumises ligi 60 võimalust skoorida,“ jätkas värske naiste koondise loots.

Võib siiski öelda, et turniir alles algab ning nii mõnegi naiskonna jaoks on nende esimene päris väljakutse alles ees. Edasi jätkatakse kuues neljases alagrupis, kust kõigist pääseb kaks paremat veerandfinaalidesse. Favoriitidest on eelmise MM-i finalistid Norra ja Prantsusmaa ühes grupis, lisaks võitlevad omavahel Holland ja Hispaania ning Taani ja Saksamaa.

Turniir jõuab kulminatsioonini 17. detsembril Taanis Herningis. “Loodetavasti edaspidi hakkavad põnevad ja tasavägised kohtumised alles tulema. Tahaks ikka näha, et ka mõni väiksem koondis üllatab suuremaid, et lisaks kvaliteetsele käsipallile näeksime ka üllatavaid tulemusi,“ lõpetas Rohi.