Nimelt andis valitsev tšempion oma isale kingituseks Ford Escort RS Cosworthi.

„Isale saabusid jõulud varakult,“ kirjutas Kalle Rovanperä Instagramis.

57-aastasele Harrile tõi uhke kingitus laia naeratuse näole, kirjutab Rallit.fi.

Harri Rovanperä esimene MM-start oli 1996. aastal kodusel Jyväskylä rallill. Soomlane hoidis toona koos oma kaardilugeja Juha Repoga parimal juhul kuuendat kohta, kuid lõpuks pidid nad tehnilise rikke tõttu enne viimast võistluspäeva katkestama.

Rovanperä hea võistlus avas talle aga ukse Seati meeskonda.

Kalle Rovanperä leidis isale kingituse vanadele võidusõiduautodele spetsialiseerunud firmast KMB Motorsport. Viimati nähti seda Fordi kihutamas möödunud suvel Goodwoodi kiirusfestivalil.

KMB Motorsport teatas oma Facebooki postituses, et soetas auto paar aastat tagasi Sebastian Lindholmilt, kes oli masina taastanud 2012. aastal. Autot on vahepeal restaureeritud ja see on saanud samad värvid, mis 1996. aastal Jyväskylä rallil.

Nagu KMB Motorsport oma postituses sõnastas, oli see noorele tšempionile suurepärane võimalus tänada oma isa, kes on teda kogu karjääri vältel toetanud.

„Loodetavasti näeme mõlemat Rovanperät selle autoga sõitmas Soome kuulsal 1000 järve rallil – võib-olla juba 2024. aastal VIP-autona? Need autod on loodud lihtsalt sõitmiseks, nii et nautige seda,“ teatas KMB Motorsport.