Kuigi Eevaldil on Everesti vallutamise näol kindel siht silme ees, siis samas annab ta endale aru, et eluga ei maksa liigselt riskida.

„Ükski mägi ei ole väärt seda, et oma elu sinna jätta. Olles näinud viimase kahe aasta jooksul võrdlemisi palju surma ja seda ka traagiliste sündmuste näol, siis olen õppinud elu palju rohkem hindama. Kindlasti ei lähe ma sinna rumalaid lükkeid tegema ja loodan, et mul jagub nii palju mõistust ja vaistu, et tipupalavikuga hakkama saada,“ rääkis Eevald.

Vaata videointervjuud!

Eevald kasutab ettevalmistusel ka hüpoksia generaatori abi, mis toetab keha kohanemisvõimet ning mille peamine eesmärk on tõsta keha aklimatiseerumisvõimekust võimalikult vähese keharessursi kuluga. Eevaldi Everesti treeningtsükkel kestab kokku 22 nädalat ning igasse nädalasse mahub 8 tundi trenni ja vähemalt 40 kilomeetrit jooksu.

Vaata ka seda, kuidas Delfi ajakirjanikud hüpoksia generaatoriga lähemalt tutvust tegid:

Kuigi videost võib tunduda, et tegemist oli kerge sörkjooksuga Laagri terviserajal ja ajakirjanike füüsiline vorm on lihtsalt nigel, siis reaalsuses valmistas maski kaudu hingamine suuri raskusi ja veel pool tundi hiljem olid siinkirjutaja säärelihased piimhappest pungil.

Enne aparaadi peale ronimist said huvilised tutvust teha ka Teletorni treppidega ja kui Eevaldil kulus 180 meetri kõrgusele turnimiseks 10 minutit, siis minul kolm minutit kauem. Soovitan kõigil sama katsumus ette võtta, et saada vähegi aimdust, mida mägironimine endast kujutab. Nii mõnigi ajakirjanik viskus juba poolel maal siruli ja teistel kulus taastumiseks mitu head minutit. Võib vaid ette kujutada, kuidas Eevald ennast Everesti otsas tunda võib...

Eevaldi ekspeditsioon Everestile kestab järgmise aasta 4. aprillist kuni 31. maini ning Everesti tippu tõusmine on planeeritud 14. aprillist kuni 21. maini. Eevaldi Everesti blogi saab jälgida portaalis Fenix Adventure. Sealt leiab ka tema jutte eelmistest seiklustest ja vallutustest.

Eevald on Eesti vabasukelduja ja mägironija. Ühtlasi sai temast esimene eestlane, kes sukeldus hinge kinni hoides üle 100 meetri sügavusele, täpsemalt 101 meetri sügavusele, mis on ametlik absoluutne Eesti rekord ja teine tulemus Baltikumis (võrdluseks – Radisson Blu Sky Hotel Tallinnas on 103 meetrit kõrge).

Mägironijana on Kaspar vallutanud suurematest tippudest Mont Blanc’i läbi kahe erineva marsruudi (4810m, Prantsusmaa) ja Matterhorni (4478m, Šveits) tipud Euroopas ning kõrgtõusudest Põhja-Ameerika kõrgeima mäe Denali tipu Alaskal (6190m). Lisaks on ta vallutanud mitmeid madalamaid ent tehnilisemaid tippe Alpides.

2023. aasta alguses üritas Eevald vallutada maailma kõrgeimat mäge väljaspool Aasiat ehk Andide kõrgeimat tippu Aconcaguat, mis oli peaprooviks enne Everesti. Ohtliku ilmastiku tõttu ning sõbra traagilise kukkumise tõttu jäi tipuni siiski 105 meetrit tõusmata ning kogu ekspeditsiooni meeskonnast, kuhu kuulus ligi 20 liiget, ei jõudnud toona tippu mitte ükski. Siiski tunnistati Kaspari vorm korraldustiimi poolt Aconcagua ekspeditsioonil väga heaks ning nii ta saigi lõpliku kinnituse, et saab osaleda 2024. aasta Everesti ekspeditsioonil.