FIFA otsustas 23. mail, et Kalju peab möödunud hooajal klubi juhendanud Eddie Cardosole ennetähtaegselt lepingu lõpetamise eest tasuma kompensatsiooni, mis ulatub ligi 36 000 euroni. Raha mitte tasumise korral 45 päeva jooksul ähvardas kahekordset Eesti meisterklubi uute mängijate registreerimise keeld, kuni summa on täies osas tasutud.

Juulis pöördus klubi rahvusvahelise spordiarbitraaži CAS poole, kuid protsess lõpetati ning Cardoso tingimustega nõustuti.

Summa on jätkuvalt tasumata ning kartus sai teoks. FIFA kehtestas Kaljule kolme üleminekuakna pikkuse mängijate registreerimise keelu, mis lõppeb hetkel, mil võlg on tasutud.

Klubi president Kuno Tehva rääkis Soccernetile, et muretsemiseks pole põhjust. „Teadsime, et kõik asjad viivad sellise otsuseni. Meil on vaja veel väike makse ära teha, umbes pool on tasutud. Kuna meie üleminekuaken avaneb jaanuaris, siis proovime detsembri jooksul selle ülekande ära teha,“ kommenteeris ta olukorda.

Samas väidab Cardoso advokaat Duarte Costa, et Tehva jutt laekunud poolest summast ei vasta absoluutselt tõele. Lisaks ütles Costa, et nemad ei ole osamaksetest huvitatud, vaid klubilt oodatakse kogusummat ühes tükis.

Võivad olla karmid tagajärjed

Kuna Kaljule määratud mängijate registreerimise keeld on rahvusvaheline, on klubil võimalik tuua enda ridadesse hetkeseisuga pallureid teistest Eesti klubidest. Riigisisest mängijate registreerimise keeldu Eesti Jalgpalliliit esialgu klubile ei kehtesta.

Samas tõdes Jalgpalliliidu arendusdirektor Mihkel Uiboleht, et kui klubi võlad pole tasutud, siis jäädakse ilma litsentsist ehk teisisõnu võimalusest mängida tulevasel aastal Premium liigas.

„Meie reeglid on palju karmimad kui FIFA nõudmine ja katavad ka FIFA nõudmise ehk kui klubi ei klaari võlgu, siis ei saa talle litsentsi väljastada. 15. jaanuariks on klubidel tarvis esitada finantspaketiga seotud andmed, sh kinnitused võlgnevuste puudumiste kohta või kokkulepped nendega, kellele ollakse võlgu. 30. jaanuaril koguneb litsentsikomisjoni selleks, et väljastada litsentse 2024. aasta hooajaks,“ kommenteeris Uiboleht Delfile olukorda.