Eelmise nädala Norra liigamängus sai Lörenskogi esindav 19-aastane kaitsja Jonas Nyhus Myhre võika vigastuse, kui vastane tõmbas kõrgele tõstetud uisuga tema rinna veriseks. Pingile läinud Myhre tõstis särgi üles ja tõsis kaaslastelt, kas ta on verine.

„Poisid olid šokis ja kutsusid kohe arstiabi,“ muljetas Aftonbladetile Myhre. Vastase uisutera lõikas läbi kaitsme, aga adrenaliini tõttu ei tundnud ta esialgu valu. „Viie minuti pärast hakkas see kohutavalt tunda andma ja ma ei saanud oma rinnalihast liigutada.“

Lõige oli üsna sügav ja lõhkus mängija rinnalihase, aga arstide sõnul oleks võinud olukorda päädida hullemini, kuna lõige oleks võinud tabada südamele lähemale. Myhret ootab vigastuspaus ning ta jätab vahele ka Göteborgis toimuva juunioride MM-i.

Hokis muutuvad kaelakaitsmed kohustuslikuks

Jäähokis on viimasel ajal olnud mitmeid traagilisi vigastusi. Hiljuti põrkas soomlanna Sanni Hakala Rootsi liigas vastu väravaposti ning jäi rinnast allapoole halvatuks. Enim kõneainet tekitas Inglismaa liigamängus toimunu, kui vastase uisutera käis üle ameeriklase Adam Johnson kõri ning too suri.

Rahvusvaheline jäähokiliit teatas esmaspäeval, et nad viivad kõikidel võistlustasemetel läbi reeglimuudatuse, mis kohustab mängijaid kandma kaelakaitsmeid. „IIHF-i nõukogu otsustas meditsiinikomitee soovitusel teha kaelakaitsmed kohustuslikuks kõikidel IIHF-i võistlustel,“ kirjutas jäähokiliit pressiteates. „Lisaks U20 ja U18 vanuseklassidele on kaelakaitsmed edaspidi kohustuslikud ka vanemates võistlusklassides.“

Täpset kuupäeva veel paika pandud pole, sest see oleneb kaelakaitsmete tarnevõimalusest.