Varem keskendus Toyota vaid kuninglikule ralliklassile, ent eelmisel aastal tehti kannapööre ning Jaapani autotootja sõidukid liituvad peagi Rally2 sarjaga. Autosid on Saksamaal arendatud alates eelmise aasta sügisest ning nüüd saab Toyota Rally 2 masin tuleristsed, kui osaleb Prantsusmaal nullautona.

Toyota peainseneri Tom Fowleri sõnul on läinud Rahvusvaheliselt autoliidult (FIA) rohelise tule saamisega oodatust kauem, aga 2024. aasta esimesel MM-etapil Monte Carlos plaanitakse stardis olla.

„Ma ütleksin, et kõigi meie valmistatud autodega on alati sama teema olnud. Esialgu tundub, et kaebuste ja puudujääkide nimekiri lihtsalt ei lühene, aga siis järsku saame kõik klappima,“ rääkis Fowler DirtFishile, et Rally 2 auto homologeerimisega oli omajagu probleeme, kuid 1. jaanuaril loodetakse FIA-lt nõusolek saada.

Toyota järgmisel hooajal oma meeskonda WRC2 klassis välja ei pane, vaid hakkab autosid müüma ja rentima. Võimalike sõitjatena on seostatud näiteks soomlasi Sami Pajarit ja Roope Korhoneni, aga ka tänavu M-Sportis sõitnud prantslast Pierre-Louis Loubet’d ja EM-rallidel kihutanud tšehhi Eric Caisi.