Kvalifikatsioonis eestlase Artti Aigroga täpselt sama palju punkte kogunud Wasek pääses 35ndana pühapäevaõhtusele põhivõistlusele. Seal ta starti aga ei jõudnudki.

Nimelt otsustas poolakas õhtul veidi aega enne oma hüpet vetsus käia, kuid selle ajaga saadeti tema varustus ootamatult mäe otsast alla keskusesse tagasi. Nii ei jõudnud Wasek enam endale määratud ajaks hüppetorni ja sellega oligi tema võistlus läbi.

„See on väga loll olukord, sest see polnud minu süü,“ kurtis Wasek Norra rahvusringhäälingule (NRK). „See ajab väga närvi. Tulime pika tee kohale ja nüüd ei saanudki hüpata.“

Võistlusjuht Linda Svendsrud selgitas NRK-le, et segaduse tõttu saadeti ka Waseki varustus valel ajal liftiga hüppetornist alla tagasi. „Korraldajatel on üks ala, kuhu lähevad sportlaste kotid, mis on valmis tagasi alla saatmiseks. Paraku oli ka poola sportlase kott tol hetkel seal,“ sõnas Svendsrud. „See on kahetsusväärne juhtum, aga reeglite kohaselt vastutab sportlane ise oma varustuse eest.“

Waseki treener Thomas Thurnbichler oli juhtunust hämmelduses. Ta tunnistas, et pole varem midagi sellist kogenud ja ei mõistnud, kuidas MK-etapil selline asi juhtub. „See on nii loll olukord, et ei tohiks juhtuda,“ rääkis ta.

Treeneri sõnul oleks veel ajaliselt olnud võimalik Waseki varustus hüppetorni tagasi saata, aga tema väitel jäi korraldajatepoolne kommunikatsioon nõrgaks. „Suhtlesin FIS-iga (rahvusvaheline suusaliit - K.R.) ning olen väga pettunud. Lisaks ei käitunud kohtunikud õiglaselt. Nad ei olnud ühekski aruteluks valmis, ehkki sportlane polnud süüdi. Tema ei vastutanud juhtumi eest. Loodan, et midagi sellist ei juhtu enam kunagi,“ lisas Thurnbichler.

Wasekile tundis kaasa ka norralasest konkurent Halvor Egner Granerud. „See on täitsa hullumeelne. Tundub, et keegi tegi oma tööd liiga usinalt,“ rääkis 17. kohaga piirdunud kevadine MK-sarja üldvõitja.

FIS-i ametnik Sandro Pertile selgitas, et vastavalt reeglimuudatusele ei saa sportlane enam lubatust ajast hiljem hüpet teha. „Kui sportlane pole talle määratud ajaks valmis, ei saa ta hüpata. Ainsaks erandiks väga ekstreemsed asjaolud,“ rääkis Pertile, kes ei osanud NRK-le öelda, kas kõnealune juhtum selleks kvalifitseerub. „Seda peame veel uurima.“

Lillehammeri MK-etapil noppis järjekordse esikoha austerlane Stefan Kraft. Artti Aigro sai põhivõistlusel 39. koha.