25-aastane ja 184 cm pikkune soomlane alustas hooaega Slovakkia kõrgliigas Levice Patrioti meeskonnas, kes sarnaselt Kalev/Cramole osales septembris Türgis toimunud korvpalli Meistrite Liiga kvalifikatsiooniturniiril, kus jäädi esimeses ringis alla Küprose meeskonnale AEK Larnaca.

Slovakkia klubi ei edenenud ka FIBA Europe Cup’i alagrupist, mis andis Kaukiainenile lepingu kohaselt võimaluse klubi vahetada, vahendab Kalev/Cramo.

FIBA Europe Cup’il viskas ta viie mänguga keskmiselt 12,6 punkti, noppis 2,2 lauapalli ja jagas 4,8 korvisöötu.

Eelmisel hooajal Soome meistriliiga parimaks mängijaks valitud Kaukiainen mängis enne tänavust hooaega vaid koduliigas, esindades neljal järjestikusel hooajal Kouvot meeskonda (2017-2021) ning kahel järgmisel hooajal Kauhajoki Karhut, kellega esimesel aastal võideti meistritiitel. Eelmisel hooajal kogus ta Karhu särgis FIBA Europe Cup’il keskmiselt 16 kohtumises 10,9 punkti, 2,4 lauapalli ja 3,6 korvisöötu. MM-il mänginud Soome koondise koosseisu Kaukiainen tänavu ei pääsenud, MM-valikturniiril sai ta platsile ühes kohtumises.

Kaukiainen saabus Tallinnasse laupäeval ning peale meditsiinilise ülevaatuse läbimist alustab koheselt meeskonna ühistreeningutega.

Kalev/Cramo järgmine mäng on 8. detsembril võõrsil Keila/Coolbeti vastu.