Borodavko ütles Venemaa väljaandele Championat antud usutluses, et Venemaa suusatajate pääs rahvusvahelistele võistlustele pole enam spordiorganisatsioonide kätes.

Tema arvates peab Venemaa võitma Ukrainas alustatud agressioonisõja, et venelased saaksid võistlustele naasta.

„Sportlased ei saa midagi muuta. Ootame sõjalise erioperatsiooni edukat lõpetamist ja alles pärast seda kaalutakse meie tagasipöördumist,“ väitis treener.

Venelased jäeti rahvusvahelisest suusatamisest kõrvale kohe pärast Ukraina sõja algust 2022. aasta veebruaris.

Borodavko, kes on tuntud ka suusatähe Aleksandr Bolšunovi isikliku treenerina, rõhutas, et Venemaa suusatajad valmistuvad hetkel 2026. aasta olümpiamängudeks ega looda lähiajal rahvusvahelise suusaliidu FIS-i võistlustele pääseda.

„Praegu on meie võistlustele naasmine kauge unistus. Võtsime juba ammu roosad prillid eest,“ tunnistab Borodavko.

Treeneri arvates ei aitaks venelasi võistlustele tagasi isegi FIS-i otsus, sest lääneriigid jätaks nende sportlased viisata. Ta tõi näiteks Norra, kuid kritiseeris ka Soome riiki, mis sulges hiljuti idapiiri.

„Kuni poliitikud ei jõua kokkuleppele, ei tee spordiorganisatsioonid ise midagi, et venelasi tagasi lubataks. FIS-i presidendil pole lihtsalt võimu seda probleemi lahendada. Aga isegi kui tal sellised volitused oleks ja ta ütleks, et me lubame venelasi, siis teataks norralased lihtsalt, et nad ei anna meile viisat. Soomlased on põhilised piirid sulgenud ega luba Venemaa passiga inimesi riiki. Kõik FIS-i otsused rikutakse ära üksikute riikide poliitilise juhtkonna otsustega,“ kurjustas Borodavko.

Jaga
Kommentaarid