Norra TV2 suusaekspert Petter Soleng Skinstad peab Roponeni naasmist muljetavaldavaks, kuid toob ka välja uudise negatiivse külje, kirjutab Dagbladet.

„Soomes on palju suusatajaid ja sellepärast teeb mulle muret, et nende seis pole parem. Soome peaks olema sama hea kui Norra või Rootsi. Soome naiste murdmaasuusatamises on midagi valesti, mille tulemusena on Roponen sportlikult piisavalt hea koondise jaoks,“ leiab Skinstad.

Roponeni kunagine rivaal, 2018. aastal karjääri lõpetanud Aino-Kaisa Saarinen on samuti Soome suusatamise pärast mures.

„Loomulikult olen mures, et meie noored suusatajad pole oma taset piisavalt tõstnud, eriti uisustiilis. Sellest hoolimata on väga tore Riitta-Liisat MK-l tagasi näha,“ sõnas Saarinen.

„Ta on superinimene, kellel on uskumatu spordikirg,“ kiidab soomlanna.

Jutud Roponeni võimalikust naasmisest algasid pärast novembri alguse Olose võistlust, kus vanameister oli 10 kilomeetri vabatehnikas parim soomlanna, edestades ka olümpiamedaliste Krista Pärmäkoskit ja Kerttu Niskaneni.

Selle nädala esmaspäeval saigi ametlikult teatavaks, et Roponen kuulub Soome koondisse nädalavahetusel Gällivare MK-l, kus sõidetakse 10 km vabatehnikas ja toimuvad teatesõidud.

Roponen on oma pika karjääri jooksul võitnud teatesõidus kolm MM-kulda ning ühe olümpiapronksi. MK-sarjas on tema arvel kaks individuaalvõistluse võitu (2007, 2009).

2010. aasta olümpial oli Roponen 10 km vabatehnikas kuues, samal distantsil pälvis kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi hõbemedali.