„Kahjuks poisid haigestusid ja kuna me ei taha sportlaste tervist ohtu seada, siis langetasime otsuse, et meeskond homme ei stardi,“ rääkis koondise spordidirektor Kauri Kõiv Delfile, et haigust on õnnestunud vältida vaid Rene Zahknal ja Robert Heldnal.

Samuti on küsimärgi all meeste osalemine laupäevasel 10 km sprindidistantsil. “Vaatame päev korraga, aga Hochfilzenis tahaks olla kindlasti kõige tugevama koosseisuga,“ avaldas Kõiv lootust, et ülejärgmiseks nädalavahetuseks on kõik jälle terved.

Pärast intervjuud täpsustas Kõiv, et haigestunutest on andnud positiivse Covid-19 proovi Raido Ränkel, Kristo Siimer ja Marten Aolaid. Tuudor Palmi test osutus negatiivseks.

Naised olid kolmapäeval aga stardis, kui Eesti teatenelik ületas finišijoone 11. positsioonil (1+13; +5.50,9). Kusjuures kolmandat vahetust sõitnud Tuuli Tomingas andis Hanna-Brita Kaasikule teatepulga üle seitsmendana, aga möödunud nädalavahetusel MK-sarjas debüteerinud eestlanna käis paraku trahviringil. Esimest kaht vahetust sõitsid Regina Ermits ja Susan Külm.

Teatesõidu võitis Norra koosseisus Marte Johansen, Juni Arnekleiv, Karoline Knotten ja Ingrid Tandrevold (0+9; 1:18.48,3). Teise koha sai Rootsi (1+9; +41,6) ja kolmas oli Saksamaa (0+4; +47,9).

„Tüdrukutel on kõik korras ja arvan, et nad tegid koha mõttes väga tubli sõidu,“ kiitis Kõiv.