Traagiline päev on sööbinud iga vormelifänni mällu. Schumacheri endise meeskonna, Ferrari insener Rob Smedley meenutas Daily Starile, kuidas ta sakslase õnnetusest kuulis.

Schumacher sai raskelt vigastada 2013. aasta 29. detsembril Prantsusmaa Alpides. Seitsmekordne maailmameister kukkus mäenõlval suusatades ja lendas peaga vastu kivi. Schumacher, kes kandis traagilise intsidendi ajal õnneks kiivrit, sai sündmuskohal kiiresti esmaabi, misjärel ta transporditi lähedalasuvasse haiglasse.

Raske ajutrauma saanud vormelistaari seisund halvenes aga kiiresti. Arstid tegid talle mitu operatsiooni, misjärel viidi Schumacher pikaks ajaks kunstlikku koomasse.

Esimesed uudised õnnetusest jõudsid meediasse kiiresti, kuid alguses ei teatud, kui tõsine see kukkumine oli.

Ferrari insener Smedley meenutas, et sai Schumacheri õnnetuse kohta infot Felipe Massalt. Smedley töötas koos brasiillasega Ferraris aastatel 2006–2013. Enne seda oli tema hoolealuseks just Schumacher.

„Olin kodus, kui märkasin, et Felipe mulle helistas. Ta ütles, et „Michael on sattunud suusaõnnetusse“. Ma vastasin: „Oh, okei. Kas ta on endale haiget teinud?““

„Felipe vastas: „Ma ei usu. Kuulsin vaid, et tal oli suusaõnnetus“,“ meenutab Smedley.

Endine tippinsener arvas alguses, et Schumacher on kõigest jalale haiget teinud või midagi sarnast. Peagi tuli aga ilmsiks karm tõde Schumacheri vigastuse kohta.

„Kui uudistes hakati rääkima, et tegemist on palju tõsisema vigastusega, saime siis ja saame siiani vaid loota ja tema eest palvetada,“ ütles Smedley.

Schumacher toodi koomast välja 2014. aasta suvel. Varsti pärast seda lubati ta Šveitsi koduhooldusele.

Pärast 2014. aasta lõppu pole Schumacheri tervisliku seisundi kohta ametlikku informatsiooni enam antud. Smedley ei tahtnud Daily Stariga rääides vormelilegendi praeguse oluorra üle spekuleerida. Ta eelistab sakslast meenutada sellisena nagu Schumacher oli nende koos töötamise ajal.

„Mul oli F1-s pikk karjäär. Michael oli kindlasti üks mu lemmikinimestest, kellega ma kunagi koostööd teha sain. Õppisin temalt nii mõndagi,“ kiidab Smedley.

Pärast Ferrari karjääri lõppu siirdus Smedley koos Massaga Williamsi meeskonda, kus töötas insenerina kuni 2018. aastani.