Alates tänasest on müügis piletid 26. veebruaril, kell 19.00 Unibet Arenal toimuvale Eesti ja Leedu vahelisele EM-valikmängule. Early Bird piletihinnad jäävad hinnaklassi alates 10€ kuni 119€.

Eesti koondis asub FIBA Euroopa edetabelis 22. positsioonil, kui tänavu suvel võõrustati augustikuus olümpiamängude eelkvalifikatsiooniturniiri, kus jõuti edasi Poolas toimunud poolfinaali, kuid seal tunnistati Poola koondise paremust.

Leedu koondise leiab Euroopa edetabelis kuuendalt kohalt, kui septembris lõpetati maailmameistrivõistluste finaalturniir 6. kohaga, kus muuhulgas alistati ka USA koondis.

Omavahel on Eesti ja Leedu koondised kohtunud 82 korda, kus eestlased on võitnud 23 mängu ning leedulased 59 kohtumist. Viimati kohtusid koondised omavahel 2022. aasta suvel kui valmistuti EM-finaalturniiriks ning kahes kontrollmängus tunnistasid eestlased leedulaste 88:90 ja 70:84 paremust.

Viimane Eesti koondise võit Leedu üle pärineb 2020. aasta suvest, kus Kerr Kriisa kaheksa tabava kolmepunktiviske abil alistati leedulased 92:85.

Eesti meeste korvpallikoondise peasponsor on Utilitas.