Vastuseks Lehise kirjale tegid täna omapoolse avalduse teised naiskonna liikmed Nelli Differt, Irina Embrich, Kristina Kuusk ja Julia Beljajeva. Samuti naiskonda kuuluva Erika Kirpu allkirja avaldusel ei ole.

„Vastuseks Katrina Lehise avaldusele mitte vehelda Eesti epeenaiskonnaridades Pariisi OM-ks kvalifitseerumise raames.

Meie, Eesti naiste epeekoondise liikmed, teatame käesolevaga, et me aktsepteerime Katrina Lehise otsust.

Austades Katrina Lehise soovi sellel hooajal temaga mitte arvestada ei näe me võimalust koostööks ning jätkame eesmärkide püüdmist ilma temata.

Nelli Differt, Irina Embrich, Kristina Kuusk, Julia Beljajeva“

Mis on juhtunud?

Katrina Lehise ja epeenaiskonna peatreeneri Kaido Kabermaa suhted läksid pahuksisse suve lõpus, kui treener avalikult pikaaegase koondise liikme vehklemist Nikolai Novasjolovi juhendamisel kritiseeris.

„Ma ei tahaks kedagi välja tuua, kuid Lehise vehklemine pole enam vehklemise moodi. Saan aru, kui vorm on kehv, aga kui sa üldse ei tea, mida rajal teed... Ma ei mõista, kuidas saab üliandeka sportlase sellisesse seisu viia,“ vihjas Kaaberma toona treener Novosjolovi tehtud tööle.

Lehis ja Novosjolov ei jätnud aga asja sinnapaika ning otsustasid sotsiaalmeedias Kaaberma kriitikale jõuliselt vastata.

„Eile ilmunud ajakirjanik Martinsoni artikkel ja Eesti naiskonna peatreener Kaido Kaaberma kommentaarid on pehmelt öeldes šokeerivad. Samas olles selle inimese käitumist ja tegusid näinud aastaid, ei tohiks olla. See artikkel ja tema kommentaarid, mida ma sealt lugesin.. Ma olen pehmelt öeldes üllatunud, et minu enda koondise peatreener üldse lubab endale selliseid kommentaare avalikult jagada,“ vastas Lehis.

Paariks kuuks vaibunud skandaal lõi taas lõkkele oktoobris, kui Lehis saavutas Legnano MK-etapil kolmanda koha, kuid naiskonnavõistluses ta võistkonda ei kuulunud, mis polnud asjade kulgu arvestades üllatav.

Lehise avaldus

Kõige toimuva valguses saatis Lehis Vehklemisliidule kirja, milles ta teravalt kritiseeris alaliidu juhtkonda ning teatas, et üritab Pariisi olümpiamängudele kvalifitseeruda individuaalselt.

Katrina Lehise hiljuti tehtud avaldus.

Minu jaoks on koondise esindamine olnud alati auasi. Viimastel aegadel on kahjuks koondise teemat saatnud vaid erinevad intriigid ja skandaalid.

Olen teinud endaga palju tööd, et naasta tagasi tippsporti peale vigastust. Täna julgen öelda, et see on õnnestunud. Minu jaoks on aga jäänud arusaamatuks, mida tehti ja tehakse selleks, et naiskond jõuaks Pariisi Olümpiamängudele. Ma ei ole näinud ega kuulnud milline on juhtkonna visioon, et naiskond õnnestuks. Kui see on ikkagi olemas kuid ei ole minuni jõudnud siis see näitab, et minuga ei arvestata ja mina sinna plaani ei kuulu.

Arvestades ülalmainituga ja peatreeneri poolt esitatud tingimustega, läheb see minu treeningplaanide ning põhi mõtetega vastuollu. Leian, et sellises olukorras ei suuda ma võistkonnas anda maksimumi ja ei soovi võistkonda segada ning alt vedada.

Olen alati valmis võitlema koondisekaaslastega koha eest Pariisi Olümpiamängudel, kuid kahjuks ma ei näe hetkel oleva juhtimisega selleks võimalust.

Soovin tüdrukutele edu! Ning olen mõtetes nendega. Jätkan omaplaanidega kvalifitseerumisel Pariisi Olümpiamängudele.

Lisada kõigele eelnevale veel meili sisu millele hetkel vastan, kus alaliit toob välja, et ei kompenseeri sõitu sportlasele kes naiskonda ei esinda. Siis tekib minul küsimus, kas minu sõidud on siiani kompenseeritud alaliidu poolt peale minu vigastusest naasmist? Vastus on, seni ei.

Katrina Lehis