Lehis tunnistab, et iga kord kui ta olümpiavõidust räägib, hakkab tal hääl värisema. „See on täiesti teine emotsioon. Ausalt öeldes mäletan ka seda mõtet, et me vist ei tule olümpiavõitjaks,“ meenutab ta. „Oled päev läbi olnud mingis täiesti omas pisikeses mullis. Sul on ümber ainult sinu tiimikaaslased, siis vastased. Ja siis tuleb selline hetk, kus nagu mitte midagi muud ei eksisteeri. Kui see võit tuleb, siis ongi kerge kaos. Kui me pressialasse jõudsime, saime aru, et sellel asjal on tegelikult palju suurem mõju kui see, et me neljakesi seal raja peal olime,“ räägib vehkleja.

Äsja karjääri lõpetanud Anett Kontaveit mäletab väga hästi, kus oli tema kui epeenaiskond olümpial kuldmedali võitis. „Olime Murastes trenniseltskonnaga treppe jooksmas, treeneril oli ülekanne telefonis lahti. Iga kord kui puhkasime, vaatasime seisu ja elasime täiega kaasa. Mul ei ole ju endal vehklemisega mitte mingit pistmist ja ilmselt ei olnud ka väga palju seda vaadanud, aga eestluse tunne tekib väga tugevalt kui selliseid momente vaadata,“ meenutab ta.

Kuigi tegemist on täiesti erinevate spordialade tippude, on Kontaveit ja Lehis spordiväliselt paar korda kohtunud. Näiteks kord eksis Kontaveit peaminister Kaja Kallase lõunasöögile minnes Tallinna vanalinnas ära ning Lehis aitas ta hädast välja. „Ma olen alati imetlenud Katrina puhul tema vahetust ja siirust. Sa oled mulle alati jätnud sellise mulje, et sa oled väga soe inimene. Mul ei ole kunagi olnud sinuga raske suhelda. Sul ei ole seina ees nagu paljudel tuntud sportlastel võib ees olla,“ pöördus Kontaveit Lehise poole.

Vaata EOK videost, mida tähendab Lehisele ja Kontaveidile Eesti kui väikeriigi esindamine, kuidas sajaga pingutamine rõõmust röökima paneb ning miks on Eestil vaja tugevaid naissportlasi.

„Tähistame sajaga!“ on Eesti Olümpiakomitee 100. juubelit tähistav mainekampaania, mis toob esile viimase saja aasta Eesti spordi valitud säravad hetked, tunnustab taustajõude nende taga ja Eesti spordi fänne, kes neile hetkedele erineval moel on kaasa elanud. Kampaania valmis koostöös Havas reklaami- ja meediaagentuuriga ning disainiagentuuriga Brandon Disain. Meie spordikangelased ja nende säravad hetked jõuavad Eesti inimesteni läbi telereklaamide ja JCDecaux välireklaami pindade kuni 17. detsembrini.