Rootslane Sebastian Samuelsson kasutas esimeses kahes tiirus kokku neli varupadrunit, mistap andis ta vahetuse üle alles 17. kohalt – juhtinud Austriast jäid sinikollased maha 35,4 sekundiga. Kuid sellest seisust rebis Rootsi end võistluse võitjaks.

Hanna Öberg tõstis oma vahetusega duo kolmandale kohale, kaotust Prantsusmaale oli siis veel 6,3 ja Norrale 0,5 sekundit, ning Samuelssoni teise sõidu järel oli Rootsi juba esimene. Viimasesse tiiru tulid Öberg ja norralanna Juni Arnekleiv koos, mõlemad kasutasid seal kaks varu, aga rootslanna tegutses kiiremini. „Tegin võistluse natuke liiga põnevaks ja kasutasin varupadruneid, aga ma väga nautisin võistlust. Mul oli meeletut lõbus ja ka publik aitas kaasa,“ rääkis Öberg võistluse järel.

Lõppeks võttis Rootsi (Sebastian Samuelsson ja Hanna Öberg) üsna kindla esikoha, sest Norra (Sturla Holm Lägreid ja Juni Arnekleiv) kaotas neile 13,8 ning Prantsusmaa (Fabien Claude ja Julia Simon) 42,2 sekundiga. Esikuuikusse mahtusid veel Sloveenia, Austria ja Šveits.

„Esimene ring oli mulle päris karm,“ tõdes Samuelsson. „Kui tegin tiirus vea, siis hakkasid jalad värisema. Aga olen väga rahul, et suutsin asjad ümber pöörata ja võistluse teine pool oli hea.“

Zahknat vedas alt laskmine ja Ermitsit suusakiirus

Eesti sai 24 koondise konkurentsis 14. koha. „Harju keskmine,“ võttis ETV2 otseülekandes oma esituse kokku Rene Zahkna. „Läksin laskmisega natuke alt ja mängisin trahviringi võimalusega. Tunnen, et oli potentsiaali ja enesekindlust paremaks laskmiseks. Sõit oli iseenesest okei. Kokku oligi tulemus Harju keskmine – iga riik tuli suurte ootustega peale. Täitsa okei.“

Zahkna andis esimese vahetuse üle kaheksandal kohal, aga ajapikku kukkus Eesti pingereas madalamale. Zahkna teise vahetuse järel olid eestlased veel 11. kohal, aga üle finišijoone tuli Ermits 14. koondislasena. Kui Zahkna oli suusarajal pigem kiire, siis Ermits andis just seal aega ära. Lõpuks kaotasid eestlased rootslastele 1.43,5, samas 11. koht jäi neist vaid viie sekundi kaugusele.

Zahkna sõnul flourimäärde puudumine neid laupäeval ei mõjutanud. „On neid, kes põevad üle, ja on neid, kellel on kama kaks. Mind see ei morjenda. Kahevõistluses ja suusahüpetes saavad sportlase kombe pärast disklahvi, aga elu läheb edasi. Täna oli külm ilm, mul olid küll head suusad, kuid üldiselt tundusid koondistel olevat üsna seinast seina suusad,“ märkis ta.

Pühapäeval on Östersundis kavas individuaaldistantsid.