Poolel võistlusmaal tegid Norra kahes esimeses vahetuses sõitnud Tarjei ja Johannes Thingnes Bö järgnevatega vahe sisse, trahviringil käinud Emilien Jacquelin saatis koondisekaaslase teele viiendana. Kaotust liidrile oli sel hetkel 54,8 sekundit. Ent kolmandas vahetuses tegi vägeva esituse prantslanna Justin Braisaz-Bouchet, kes möödus tiirus hädas olnud norralannast Karoline Öffigstad Knottenist ja andis vahetuse üle lausa esimesena.

Esikoht jagati viimases tiirus. Prantslanna Lou Jeanmonnot võttis maha kõik viis märki, aga norralanna Ingrid Landmark Tandrevold kasutas ühe varupadruni. Tiirust lahkudes oli Prantsusmaa edu 13,3 sekundit ja seda Tandrevold kinni ei sõitnud.

Finišis oli Prantsusmaa (Quentin Fillon Maillet, Emilien Jacquelin, Justin Braisaz-Bouchet, Lou Jeanmonnot) edu Norra (Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö, Karoline Öffigstad Knotten, Ingrid Landmark Tandrevold) ees 15,7 sekundit. „Väga hea tulemus ja olen väga rahul,“ tõdes võistluse järel prantslaste ankrunaine. „Pabistasin kõvasti, sest ma polnud varem neljandat vahetust sõitnud. Olen väga õnnelik, et suutsin võidu koju tuua. Lasin viimases tiirus aeglaselt ja kindla peale. Tandrevold on väga hea, ja ma teadsin, et esikohale viib mind ainult viiest viie võtmine.“

Vägev heitlus käis ka nende selja taga. Kolmanda koha sai võitjale 39,7 sekundiga kaotanud Itaalia (Didier Bionaz, Tommaso Giacomel, Dorothea Wierer, Lisa Vittozzi), neljas oli Saksamaa (Roman Rees, Philipp Nawrath, Sophia Schneider, Vanessa Voigt) ja kuues Tšehhi (Michal Krčmář, Mikuláš Karlík, Markéta Davidová, Jessica Jislová). Kodupubliku kurvastuseks leppis Norrale ligi kahe ja poole minutiga kaotanud Rootsi (Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Anna Magnusson ja Elvira Öberg) alles kuuenda kohaga.

Ränkel kukutas Eesti suurest mängust

Kristo Siimer kasutas Eesti avavahetuses lamadestiirus ühe varu ning püstilaskmisest tuli ta läbi puhaste paberitega. Vahetuse andis ta üle 12. kohal, aga kaheksas koondis oli Eestist vaid kahe sekundi kaugusel. „Üsna kindel ja turvaline null. Lootsin, et see nii juhtub, ja juhtuski. Sõidus olin kuidagi kinni ja lihas oli kange. Õnneks suusk oli üllatavalt hea, see natuke päästis mind,“ muljetas ETV2 otseülekandes 24-aastane Siimer.

Teise vahetuse lamadestiirus võttis Raido Ränkel kõik viis märki veatult maha, aga sellega sai eestlaste jaoks ilus otsa. Püstitiirus jäi 33-aastasel laskesuusatajal ka kolme varu kasutamise järel üles kaks märki, mis tähendas kaht trahviringi ja 19. kukkumist.

„Veel ise mõtlesin, et tulen teise ringi mõistliku tempoga ja ma ei pannud hullu. Väga hea oli hingata ja tiiru tulla, aga kohe esimesega laadisin padruni välja. Võtsin seetõttu neli varu, neist viimase kahe puhul tugijalg värises nii, nagu ta pole mul kunagi värisenud. Oleks püstitiiiru enam-vähem ära teinud, siis oleks olnud okei,“ muljetas Ränkel.

Kahes tiirus kokku kolm varu kasutanud Tuuli Tomingas tõstis koondise 16. kohale. „Sõidutunne oli päris halb. Kiiret lund pole olnud, kus oleks saanud teravust tekitada. Lihas väsis enne ära, kui hingamine tööle hakkas,“ tunnistas 28-aastane laskesuusataja, et teravusest jäi vajaka. „Kahjuks või õnneks pean laagrid ära seedima.“

Eesti viimases vahetuses võttis Susan Külm mõlemas tiirus ühe varu, millega ta tõstis koondise 13. kohale. 27-aastase ankrunaise sõnul jättis soovida nii tema enda kui ka terve võistkonna esitus.

„Sooviksime olla paremad. Hea, et polnud kehvemad, aga kindlasti saame paremini,“ märkis Külm. „Mõlemas tiirus kasutasin ühe varu, mida minu jaoks on palju. Suudan paremini. Sõit oli pigem lahtisõit, peaksin iga päevaga minema paremaks.“