Kristjan Ilvese hooaja esimene kahevõistluse MK-etapp päädis üheksanda kohaga. Toimus kummaline kompaktvõistlus, kus hüppemäel ei arvestatud tulemusi vaid kohti. Nii startis hüpetes kuuenda koha saanud Ilves võitjast 26 sekundit tagapool. Peagi sai aga esikuuik suusarajal kokku, sest tagumised surusid gaasi põhja.

„Kogu aeg oli raske, läksin stardist täiega välja, sest kui tahad kõrgete kohtade eest võidelda, pole mõtet tagasi hoida. Tõsi, pärast finišit oli tükk aega rõvedalt veremaitse suus,“ tunnistas Ilves.

Paraku püüti esimesed kuus 7,5 kilomeetrise distantsi lõpus kinni ning Ilvesel lõpukiirust ei jätkunud. Esikoha saanud Jens Oftebrole kaotas ta siiski vaid 10,9 sekundiga.

„Alati saab paremini,“ sõnas Ilves, kuid hindas tulemust positiivseks. „Hüppemäel jäi vajaka 0,8 punkti, et oleks kümme sekundit varem alustanud ning see olnuks hoopis teine mäng, aidanuks mind meeletult. Kiire alguse järel läksid jalad kohe pakuks, lõpus üritasin küll, aga kehast polnud rohkem võimalik välja pigistada. Dünaamiliselt võinuks sõita küll, aga paugutamiseks ei jätkunud jõudu.“

Ilves tõdes, et ei tundnud end suusarajal superhästi, aga hooaja algused olla ikka sellised, värskust pole. Samas kui sõidad Harju keskmisel tasemel ja saad üheksanda koha, siis pole asjalood just väga hullud, või...

„Tibusid on veidi vara lugeda,“ muigas Ilves. „Juba laupäeval on uus võistlus tavapärases formaadis, vaatame siis.“