Eesti koondist ootab 2024. aasta märtsis EM-finaalturniirile pääsemiseks ees sõelmängude poolfinaal, kus minnakse vastamisi Poolaga. Edu korral kohtutakse otsustavas mängus Soome või Walesiga.

Pareiko, kes mängis oma karjääri ajal ka Poolas Krakowi Wisla eest, usub, et eestlased saavad Poola koondise vastu minna pingevabalt.

„Me kõik ootame seda play-offi. Valikmängud olid meie jaoks väga ebaõnnestunud. Saime vaid ühe punkti. Siiski on meil veel paar kuud aega, et oma meeskonna mängu muuta. Poola astub sellesse matši pinge all ja meil pole midagi kaotada. See on eelkõige võimalus,“ ütles 65 korda Eesti koondist esindanud Pareiko Faktile.

Endine väravavaht meenutas märtsi lõppu, kui Eesti esitas võõrsil Austria vastu südika partii ja kaotas lõpuks eduseisust 1:2. Rauno Sappinen viis toona eestlased avapoolajal juhtima, kuid poolakad vastasid viimase paarikümne minutiga kahe väravaga.

„Kui oleksime tookord kasvõi viigistanud, oleks see meid kindlasti järgmisteks kohtumisteks tugevamaks teinud. Hiljem meie mäng aga ei olnud hea,“ tunnistab Pareiko.

„Meie meeskonnas on palju noori. Nad mõistavad nende ees seisvat võimalust. Play-off on Eesti jalgpalli jaoks adrenaliinilaks. Me pole ammu sellise panuse nimel võidelnud,“ lisas Pareiko, kes ise esindas Eestit 2012. aasta EMi play-offis, kus jäädi alla Iirimaale kahe mängu kokkuvõttes 1:5.