32-aastane Leonard veetis karjääri esimesed seitse hooaega just Spursis, aidates klubi 2014. aastal NBA meistriks. 2018. aastal lahkus ta klubist, mis on San Antonio fännidel tänase päevani hingel.

Kui avapoolaega oli jäänud veidi üle kolme minuti mängida, astus Leonard vabaviskejoone taha. Kodupubliku vilekoor osutus nii valjuks, et seda proovis takistada Spursi peatreener Popovich.

„Vabandage mind korraks, aga kas te saaksite vilistamise lõpetada ja lasta neil mängida?“ pöördus mikrofoni haaranud Popovich fännide poole. „See ei ole ilus ja me pole sellised. Lõpetage vilistamine.“ Popovichi sõnavõtule järgnes veelgi valjem vilekoor.

Kohtumise järel ei soovinud Popovich teemal pikemalt peatuda. „Kes midagi spordist teab, saab aru, et pole vaja karu torkida,“ vahendas NBA koduleht treeneri sõnu. „Selgitasin juba, miks seda tegin. Rohkem pole midagi öelda.“

Leonard suhtus endale omaselt olukorda rahulikult. „Kuniks mul Spursi särki seljas pole, vilistavad nad mind ilmselt karjääri lõpuni välja. Nad on liiga ühed parimad fännid ja samas väga konkurentsihimulised,“ sõnas ta. „Väljakul on nad minu vastu, aga tänavatel näitavad juba armastust.“

LA Clippers (6-7) võitis matši võõrsil 109:102, Leonard oli 26 punktiga üleplatsimees. Spursi (3-12) resultatiivseim oli 22 silma ja 15 lauapalliga Victor Wembanyama.