Evans teenis hooaja viimase etapi eest sarnaselt Katsutale kümne palli skaalal üheksa punkti. Jaapanis teise kohaga lõpetanud Sébastien Ogier ja kolmandana finišeerinud Kalle Rovanperä said võrdselt seitse silma.

Tänakule andis Clark viis punkti.

„Noh, see oli üsna tujukas Tänak, kes pärast mõlemale osapoolele pettumust valmistanud hooaega jättis siin Jaapanis M-Spordiga hüvasti,“ kirjutas ajakirjanik kuuenda koha saanud eestlase esinemise kohta.

„Reedesed tingimused andsid Tänakule reaalse võimaluse – ta on meile korduvalt öelnud, et kui rääkida puhtast jõudlusest, siis auto pole lihtsalt piisavalt hea. Reedel aga polnud asi selles, reedel mängisid rolli vaist, võimed ja kogemused ning Tänakul on neid kõike küllaga. Mida tal aga pole, on röntgensilmad ja pidevalt udunev esiklaas muutis võistlemise peaaegu võimatuks,“ märkis Clark.

Kogenud ralližurnalist usub, et järgmine hooaeg tõotab tulla vägagi põnev.

„Järgmine aasta on kujunemas väga huvitavaks ja jääb üle vaid loota, et koos paremate tulemustega näeme ka vastutulelikumat Tänakut. Kuigi kohati näib, et ta annab endast parima, et tõestada vastupidist. Kui Tänak on aga tippvormis, pole teda mitte ainult rõõm kihutamas näha, vaid ka rõõm temaga suhelda. Ootan põnevusega päeva, mil saame taas võimaluse nautida meie spordiala ühe suurima karakteri seda külge,“ lisas Clark.

Colin Clarki hinded Jaapani ralli eest

Toyota:

Elfyn Evans 9/10

Sébastien Ogier 7/10

Kalle Rovanperä 7/10

Takamoto Katsuta 9/10

Hyundai:

Thierry Neuville 3/10

Esapekka Lappi 6/10

Dani Sordo 2/10

M-Sport Ford:

Ott Tänak 5/10

Adrien Fourmaux 2/10