Kalev/Cramo jättis teisipäeva õhtul Hispaanias Zaragoza vastu saadud 78:71 võiduga endale edasipääsuks võimaluse alles. Sellega tuli Kalev F-alagrupis kahe võidu ja kahe kaotusega teiseks.

Kuna sel hooajal on Europe Cupis 10 alagruppi, saavad järgmisesse ringi ehk 16 sekka alagruppide võitjad ja kuus paremat teise koha tiimi. Lisaks tuleb arvestada, et kolme Iisraeli klubi loobumise tõttu lähevad kõikides gruppides arvesse vaid kolme esimese võistkonna mängud.

Seega olnuks Kalev/Cramol teiseks tulnud tiimide võrdluses vaja edestada vähemalt nelja konkurenti. Esmalt vaadatatakse võitude arvu ja kui need on samad, arvestatakse alagrupi kolme parima võistkonna vahel peetud mängude punktide vahet. Kalev/Cramol on võite kaks ja punktide vahe -6.

Neljas grupis olid teise koha omanikud Kalev/Cramost kas võitude või punktivahega püüdmatus kauguses. Kahes grupis oli seis selline, et seal teise koha saanud võistkonnad Eesti klubile järele ei jõua.

Alles jäi kolm nn. lahtist gruppi, millest vähemalt kahes pidanuks mängude tulemused olema Kalev/Cramole soodsad. Kahes grupis on Kalevit mõjutanud kohtumised nüüdseks läbi.

E-grupis võitis Türgi klubi Manisa kodus Portot 75:66. Manisa tuli alagrupis esimeseks (5 võitu, 1 kaotus), Porto teiseks (4-2). Portol sai E-grupi kolme parima vahel peetud kohtumistes kaks võitu ja kaks kaotust, aga punktide vahe oli +5 ehk Kalevist parem.

J-grupis alistas Rumeenia võistkond Oradea kodus tulemusega 93:74 Varssavi Legia. Kuigi Legial oli alagrupi võit kindlustatud, oldi esimese veerandi järel ees 33:21. Seejärel tuli Oradea järgi ja läks teise poolaja alguses oma teed. Alagrupis teiseks tulnud Oradea sai neli võitu ja kaks kaotust, esimese kolme tiimi matšides saadi kaks võitu ja kaks kaotust. Rumeenia tiimi korvide vahe oli +23 ja ka nemad möödusid Kalevist.

Seega on juba kuus tiimi Kalev/Cramost ees ja kell 21.30 algav A-grupi mäng Lissaboni Sportingu ja Karl Johan Lipsu koduklubi Botevgradi Balkani vahel Kalevit enam aidata ei saa.