Napoli krooniti kevadel Spalletti käe all 33-aastase vaheaja järel Itaalia meistriks. Samal ajal võitis Peterburi Zenit ka Venemaa meistritiitli ning itaallane otsustas endist koduklubi õnnitleda.

„Kui Napoli ja Zenit võidavad mõlemad meistritiitli, siis see tähendab, et oleme üheskoos kahekordsed meistrid. Armastame samu asju - merd ja taevast. Kanname samu värve ja meile mõlemale meeldib tiitleid võita. Õnnitlen boss Aleksei Millerit (Gazpromi juht ja Zeniti omanik), oma sõpra Sergei Semaki (Zeniti peatreener), mängijaid ja kogu meeskonda! Ma armastan teid! Davai, Zenit!“ rääkis Spalletti kevadel tehtud videopöördumises.

Pärast hooaja lõppu otsustas Spalletti Napolist lahkuda ning suvel määrati ta Itaalia koondise peatreeneriks. Sel esmaspäeval kindlustas tiitlikaitsja koha EM-il, kui saksamaal peetud kohtumises tehti Ukrainaga väravateta viik.

Ukraina ajakirjanikel polnud aga Spalletti videopöördumine meelest läinud ning enne otsustavat valikmängu taheti, et 64-aastane itaallane oma väljaütlemist kommenteeriks.

„Nad [Zenit] õnnitlesid mind tiitli puhul ja mõtlesin, et võin samaga vastata. Mulle tundub väär seostada spordivõistlusi konfliktidega, mida ma absoluutselt ei toeta. Olen täielikult sõja vastu,“ selgitas Spalletti.

„Itaallased ja Itaalia rahvusmeeskond valutavad kannatajate pärast südant. Me kõik oleme oma mõtetes inimestega, kes soovivad rahus elada ja lastega, keda enam ei eksisteeri. Me tõesti loodame, et see konflikt lõppeb võimalikult kiiresti,“ lisas ta.

Itaalia ja Ukraina lõpetasid C-alagrupi võrdselt 14 punktiga, kuid kuna omavahelise avamängu olid võitnud itaallased, teenisid nemad ka EM-pääsme. Selle valikgrupi võitis Inglismaa 20 punktiga. Ukraina jätkab nüüd pileti püüdmist play-offis.