„Esmaspäeval avaldas Rovanperä oma otsuse, mida paljud kartsid: Soome staar sõidab järgmisel aastal vaid pooled hooaja MM-rallidest. Seega on kindel, et Rovanperä 2024. aastal meistritiitli eest ei võitle,“ kirjutab Heinonen oma kommentaaris.

„Paljud Soome rallifännid imestavad kindlasti, miks Rovanperä astub aastaks kõrvale, kui ta on oma ala tipus,“ jätkab ajakirjanik. „Akude laadimist läheb kindlasti vaja. Ja me ei tohiks unustada seda pinget, mis tuleneb suure eduga. Müts maha selle lahenduse eest.“

Ühtlasi kiidab Heinonen Toyotat, mis nõustus soomlase plaaniga, lubades tal vaheaasta võtta.

„Müts maha Toyota ees oma tähtsõitja toetamise eest. See on töötaja heaolu eest hoolitsemine selle parimal kujul.“

Ralliajakirjanik on kindel, et uue hooaja esikolmikus lõpetavad Ott Tänak, Thierry Neuville ja Elfyn Evans. Ebaselge on vaid järjestus.

„Rovanperä otsus mõjutab selgelt kogu MM-sarja. Põhimõtteliselt võiks järgmise aasta MM-i medalid juba välja jagada. 2024. aasta hooajaks on välja kuulutatud vaid neli täiskohaga sõitjat: Toyotast Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta ning Hyundaist Thierry Neuville ja Ott Tänak. M-Sport Ford ei ole veel oma sõitjaid välja kuulutanud, kuid karm tõsiasi on see, et Briti meeskonna jaoks pole sellisel tasemel sõitjat saadaval. Nii et praktikas otsustavad meistritiitlid ja medalid Evansi, Katsuta, Neuville’i ja Tänaku omavaheline heitlus. Ja neist neljast on Katsuta kõige kogenematum ja nõrgem,“ on Heinonen veendunud.