„Kalle sõidab umbes pooltel rallidel, seitse etappi. See muudatus oli parem nüüd ära teha, et vältida läbipõlemist,“ selgitab Jouhki Ilta-Sanomatele.

„Ta on rallit sõitnud väikesest peale. Juba aasta alguses oli näha, et teda hakkas see asi ära tüütama,“ lisas agent.

Toyota sõlmis Rovanperäga ootuspäraselt mitmeaastase lepingu. Kuigi järgmine hooaeg jääb MM-tiitli heitluses vahele, siis 2025. aastal on soomlane tagasi täiskoormusega.

Jouhki sõnul langetati selline otsus juba aasta alguses, kuid kuna Toyota on suur autotootja, võttis Rovanperä soovi arutamine palju aega.

„Küsimused otsustati aasta alguses ja lepiti kokku pärast Jyväskylät. Läbirääkimised kestsid neli-viis kuud, sest asju tuli ajada läbi TMC (Toyota Motor Corporation). See oli pikk protsess.“

Toyota nõustus soomlase ettepanekuga, kuid soovis, et Rovanperä pühenduks ülejärgmisel aastal täiskohaga sõitmisele.

„Leping on kaheks aastaks, et selle aja jooksul ei tuleks arengus tagasilööki. Veel üks vaheaasta võiks olukorda muuta, kuid aastaga asjad ikkagi ei muutu. Ma ei sõlmi otseselt ühtegi kolme-nelja aasta pikkust lepingut. Parem on teha leping optsiooniga,“ ütles Jouhki. Ka Rovanperä kontrahtis olevat punkt, mis lubab seda pikendada.

Kuigi soomlane teeb uuel hooajal kaasa vaid poole programmi, on leping rahaliselt ikkagi märkimisväärne. Tema palk on iga ralli eest sadu tuhandeid eurosid, lisaks tasustatakse teda tavapäraselt preemiatega.

„Tavaline põhipalk, rallile spetsiifilised lisatasud kohtade 1-3 eest ja meistrivõistluste lisatasud - nii sõitjatele kui meeskonnale,“ selgitas Jouhki.

Ta lisas, et soomlase leping annab talle võimaluse osaleda ka driftivõistlustel. „Saime sellised lepingutingimused, mida tahtsime.“

Seda, millistel rallidel Rovanperä osaleb, pole veel lõplikult kokku lepitud. Küll vihjas aga Jouhki, et soomlase esimene võistlus võib olla Rootsi talverallil.

„Oma esimesel rallil Rootsis saaks ta hea stardikoha. Aga otsust, millisel seitsmel etapil ta osaleb, pole veel tehtud,“ kinnitas mänedžer.

Rohkem vaba aega tähendab ka seda, et Rovanperä võib soovi korral naasta armeeteenistusse, mis tal on pooleli.

„Tõenäoliselt jätkab ta ajateenistust hiljem. Tänapäeval saab seda ka osade kaupa läbida,“ märkis Jouhki.

Toyota ridades teevad järgmisel aastal täishooaja kaasa Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta. Kaheksakordne maailmameister Sebastien Ogier piirdub taas osalise programmiga.