Tridenti tiim teatas esmaspäeval, et prantslase Clement Novalaki asemel võistleb F2 hooaja viimasel etapil Abu Dhabis 19-aastane Mercedese juuniorprogrammi liige Aron.

„Mul on väga hea meel kuuluda aasta lõpus F2 koosseisu ning olen väga tänulik Tridenti meeskonnale võimaluse eest,“ rääkis Aron vormel 2 sarja kodulehel. „See on minu karjääris suur samm, F2 on juunioride tasemel kõige kõrgem võistlusklass.“

Aron lisas, et kõige olulisem on varajane kogemus kätte saada, aga midagi lihtsat ees ei oota. „Ma pole varem F2 vormeliga sõitnud ning meil on ainult üks lühike vabatreening enne kvalifikatsiooni. Olen kindel, et Trident aitab mind parimal võimalikul viisil,“ lisas eestlane.

„Meeskond annab endast parima, et Paul uues sarjas võimalikult kiiresti enesekindluse leiaks,“ sõnas Tridenti tiimi juht Giacomo Ricci. „See on tema karjääris kindlasti suur samm.“

Mercedese juunior asendab prantslast Clement Novalaki, kes seni kogu hooaja Tridentis kaasa tegi. Prantslane lõpetas hooaja 28 punktiga, mis annab üldises edetabelis 17. koha. Aroni tiimikaaslasena jätkab tšehh Roman Stanek, kes kogunud 15 silma.

Miks Novalakiga koostöö lõppes, pressiteates otseselt välja ei öeldud. „Ta on olnud pikalt osa meie perekonnast, soovime talle tulevikuks ainult parimat,“ sõnas Tridenti pealik Ricci.

Paul Aronil on selja taga debüüthooaeg F3 sarjas Prema Racingu meeskonnas. Ta lõpetas aasta üldarvestuses kolmandal kohal. Mis sarjas ja tiimis Aron uuel aastal võistleb, pole veel avalikult välja hõigatud.

Yas Marina ringrajal toimub ainus F2 vabatreening reede hommikul Eesti aja järgi kell 9.05. Kell 13 on kavas kvalifikatsioon.

Sprindisõit toimub laupäeval kell 14.20 ja põhisõit pühapäeval kell 11.15.

Kuula ka viimast „Ringiga ees“ saadet, kus Aroni tegemistest juttu tuli:

1x
00:00