Nüüd teatas Rahvusvaheline Autoliit, et Jaapani ralli võistluse juhile Harua Takakuwale tehti juhtunud tõttu ametlik hoiatus. DirtFish kirjutab, et Takakuwa rikkus punkti 12.2.1.h. See tähenda, et ebaturvalises olukorras ei suudetud vastu võtta õigeid otsuseid.

Esimesena startinud Hyundai sõitja Thierry Neuville jõudis nullautole järele ja pidi hoo maha võtma. Nullautoni jõudis veel ka Toyota piloot Takamoto Katsuta, enne kui korraldajad kiiruskatse katkestasid.

„Laupäeva hommikul üheksandal kiiruskatsel oli nullauto peatunud, et juhtida publik ohtlikest kohtadest eemale. Võistluse korraldajale teatati, et auto on turvalises kohas ja katsega saab alustada,“ seisab FIA pressiteates. „Kui auto number 11 (Neuville) jõudis 8,6 kilomeetri peale, jõudsid nad nullautole järele, mis oli endiselt rajal. Kohe peale seda peatati katse punase lipuga. Pärast ohutuse kinnitamist jätkus katse 22-minutilise viivituse järel uuesti,“ lisas FIA. Ka eelmisel aastal tekkis Jaapani MM-rallil üks väga ohtlik olukord, kui ühel kiiruskatsel sõitis Sami Pajarile järsku vastu tsiviilauto.

1x
00:00