Seitsme kiiruskatse järel on Tänak kaheksandal kohal, kaotust liider Elfyn Evansile (Toyota) on 4.43,7. Hommikul kaotas eestlane liidritele üle kolme minuti, sest puhurid ei suutnud esiklaasi puhtana hoida ja sealt polnud sisuliselt võimalik välja näha.

Pärastlõunastel katsetel lõid välja uued tehnilised probleemid, mis tõid juurde enam kui poolteist minutit ajakaotust parimatele. „Auto lasi end täis,“ sõnas ta SS6 lõpus. „Sõidame lihtsalt aeglaselt läbi, midagi pole teha,“ lisas M-Spordi sõitja järgmise katse finišis.

„Raske öelda, mis täpselt juhtus. Tundub, et mingid elektrilised probleemid,“ sõnas Tänak õhtuses meediatsoonis RallyTV-le. „Ühel hetkel hakkas kõik korraga juhtuma, kaotasime järjepanu asju. Lõpuks läks kõik kuidagi turvarežiimile ja saime lõpuni tulla. Uurime, milles probleeme oli.“

Küsimusele, et Tänak on küll tuntud hea mehaanikuna, aga elektrilisi probleeme on ülesõidul raske lahendada, vastas ta muiates: „Olen sel aastal pidanud liiga palju mehaanikut mängima ja ma polnud liiga motiveeritud. Hea oli siia (hooldusparki) tagasi jõuda.“

Seitsme kiiruskatse järel on Toyotal kolmikjuhtimine. Evans edestab tiimikaaslast Ogier’d 50,9 sekundiga. Valitsev maailmameister Kalle Rovanperä kaotab waleslasele 2.07,4-ga.

Väga keerulistest tingimustest ja konkurentide probleemidest on suurepäraselt kasu lõiganud WRC2 maailmameister Andreas Mikkelsen, kes Škoda Rally2 autoga hoiab üldarvestuses neljandat kohta. Talle järgnevad sama klassi konkurendid Gregoire Munster ja Nikolay Gryazin.

Reedene võistluspäev pole veel siiski läbi. Kell 12.35 peetakse Toyota staadionil 2,10 km pikk publikukatse.