„EVD Estonian Drift Championship sarjas osaleb ka mitmeid reaalelus selle alaga tegelevaid sõitjaid, võistluste stardis on ka külalissõitjaid piiri tagant,“ rääkis peakorraldaja Marek Laur. „Estonian Virtual Drifti (EVD) meeskond on korraldanud suure hulga erinevaid karikasarju ning minivõistlusi, Eesti meistrivõistlused korraldatakse koostöös Eesti Virtuaalse Autospordi Liidu, Eesti Drifti Liidu ning Eesti Autospordi Liiduga.“

Avaetapile Sturupi virtuaalrajal on registreerunud näiteks Drift Mastersi Euroopa meistrivõistlustel osalenud Oliver Randalu.

Meistrivõistlused toimuvad arvutimängus Assetto Corsa. „Selles mängu võistlussarju korraldatakse erinevates riikides juba mitmeid aastaid, seetõttu on sõitjate tase tugev ja oodata on tuliseid lahinguid,“ lisas Laur.

Võistlussüsteem on sarnane tavadriftile: kvalifikatsiooni järgi pannaks paika tandemsõitude paarid, edasi pääseb võitja kuni parima selgumiseni.

Võistlusi kantakse täies mahus üle Driftestonia Twitchi lehel.

Lisaks 19. novembrile toimuvad meistrisarja etapid veel 17. detsembril, 14. jaanuaril, 4. veebruaril ning 3. märtsil.

E-autospordi võisteldakse nüüd Eesti meistritiitlile kolmel alal: ringrajasõidus (vormelid ja GT-autod), rallis ja driftis.