Sügisel selgus, et Ott Tänak naaseb üheaastase pausi järel Hyundaisse, kus tema kõrval jätkab põhisõitjana ka Thierry Neuville. Sellest ajast on spekuleeritud, kas ja mis kujul jätkavad meeskonnas Lappi, Teemu Suninen ja Dani Sordo.

Praeguseks on selge, et tänavu täishooaja kaasa teinud Lappi jätkab pooliku programmi alusel. Millistel rallidel soomlast näeme, selgub aja jooksul.

Lappi rääkis Jaapani ralli eel DirtFishile, et tema enda soov oli jätkata pooliku programmi alusel. Nimelt soovib soomlane rohkem perega aega veeta.

„Kui aus olla, andsin oma soovist teada juba mõnda aega tagasi,“ rääkis soomlane DirtFishile. „Nägin eraelus, et kui olen nii pikalt eemal, ei ole kodus asjad 100% hästi. Poolik programm aitab paremini tasakaalustada era- ja tööelu. Teen kõike, mida vaja, et kodus lastega kõik hästi oleks.“

Lappi lisas, et poolik hooaeg mõjub ka tema vormile paremini. „Kui asjad on kodus paremad, olen ka rallinädalatel õnnelikum. Olen motiveeritum ning üleüldiselt on tunne parem. Usun, et seda näitavad ka tulemused,“ märkis soomlane.

32-aastase Lappi tänavune hooaeg on kulgenud üles-alla. Hooaja keskel teenis ta viiest rallist neljal poodiumikoha, aga viimasest neljast etapist kolmel ta finišisse ei jõudnud. Soomlane hoiab 98 punktiga üldarvestuses kuuendat kohta.

Sordo soovib vähemalt ühe ralli veel teha

Hooaja viimasel etapil Jaapanis on Hyundai ridades stardis ka vanameister Dani Sordo (40), kes viimati võistles MM-sarjas septembris Kreekas.

Sordo usub ja loodab, et Jaapani ralli ei jää tema karjääri viimaseks. „Oleks väga kurb pealtvaatajatele, minu sõpradele ja perekonnale, kui lõpetaksin Jaapanis, teisel pool maakera,“ rääkis hispaanlane.

Nii loodab Sordo osaleda uuel aastal vähemalt Portugali rallil, kus on ta alati kohaliku publiku üks lemmikuid olnud. Kuna Hispaania rallit kalendris pole, ongi Portugali ralli sisuliselt tema koduvõistlus. Ideaalis loodab ta siiski rohkem starte kirja saada.

„Lubasin oma emale, et ta näeb mind vähemalt korra veel sõitmas. See ei lõppe siin (Jaapanis). Olen kindel, et kui soovin Portugali rallit, saan selle,“ sõnas Sordo, lisades, et on valmis kasvõi testautoga seal võistlema. „Vaatame, mis saab. Püüan siiski neli-viis rallit ikka teha.“

Seega on endiselt selgusetu, mis kujul jätkavad tiimis Sordo ja Suninen. Hyundai pealik Cyril Abiteboul märkis, et varsti tuleb neil hakata otsuseid tegema. „Meil on mõned valikud olemas ja nemad kaks on kindlasti nimekirjas,“ sõnas prantslane.