Björndalen on abielus Valgevene endise laskesuusatähe Darja Domratševaga. Kolme kuu eest sündis perre teine tütar, kes sai nimeks Mira.

Sel nädalal Norras peetud pressikonverentsil ütles Björndalen, et mõistab, miks talle Valgevenesse kolimise teemal küsimusi esitatakse. „Ega mul mingeid erilisi mõtteid pole. Laps sündis suvel seal, meil oli puhkus ja üle kõige soovib mu abikaasa seal praegu rahulikult olla. Täiesti loogiline, miks praegu seal elame,“ rääkis ta.

Alates sõja algusest pole rahvusvaheline laskesuusaföderatsioon IBU Venemaa ja Valgevene sportlasi võistlustele lubanud. „Loodan, et sõda lõppeb võimalikult ruttu, et normaalsus taastuks ja et neil tekiks uuesti võimalus võistleda,“ lausus Norra telekanalis TV2 laskesuusaeksperdi rolli täitev Björndalen. „Samas seisab suurem osa inimesi IBU otsuse taga. Arvan, et midagi ei juhtu enne, kui sõda on läbi. IBU tegutsemine on algusest peale väga selge olnud. Saan sellest aru.“

Björndaleni sõnul ei mõjuta sõda tema pere elu Valgevenes karvavõrdki. „Me ei tunneta seal sõda absoluutselt. Kui tunnetaks, siis me Valgevenes ei oleks. Sõjast räägitakse seal sama palju nagu igal pool mujalgi. Loomulikult tahavad nad, et olukord oleks rahulik,“ märkis ta.

Jaga
Kommentaarid