33-aastane Östberg ei läbinud esmaspäeval Norra koondise tervisekontrolli. Seetõttu ei lasta olümpiavõitjat eeloleval nädalavahetusel Beitostölenis toimuval Norra suusahooaja avavõistlusel starti.

„Kahjuks ei vasta Ingvildi tervisekontrolli näitajad nõutud kriteeriumitele. Seetõttu ei saa ta võistlustel osaleda,“ kommenteeris koondise arst Ove Feragen, vahendab Iltalehti.

„Treeningu ja toitumise tasakaal pole piisavalt hea,“ avab Östberg oma probleemi põhjuseid.

„Mul on endale karmid nõudmised. Püüan pidevalt areneda, et saaksin võidelda parimate kohtade ja medalite eest,“ lisas norralanna.

See pole esimene kord, kui Östberg on samas olukorras. Esmakordselt kukkus norralanna koondise tervisekontrollis läbi 2019. aasta sügisel, kuna oli liiga palju treeninud ja liiga vähe söönud. Olümpiavõitja naasis võistlustele samal hooajal, kuid murdis 2020. aasta märtsis Lahtis kannaluu. 2020. aasta suvel avastati norralannal stressimurd ning hooaeg 2020/2021 jäi tal täielikult vahele.

Östberg krooniti olümpiavõitjaks 2014. aastal sprinditeates ja 2018. aastal 4x5 km teatesõidus. Maailmameistrivõistlustelt on ta võitnud kaks kulda, kolm hõbedat ja kaks pronksi.