Koondis on erinevatel põhjustel killustunud, aga suurem osa sportlasi veetsid viimased nädalad üheskoos Rootsis Idres. Lõpetuseks osaleti Rootsi meistrivõistlustel, mille põhjal pandi paika MK-sarja ja IBU karikasarja koosseisud.

Eesti laskesuusatajad saab laias laastus jagada kolmeks. Kevadel koondise peatreeneriks saanud Lindingeri käe all treenivad nimekamatest sportlastest Regina Ermits ja Kristo Siimer, Indrek Tobrelutsu juhendatavas TT-tiimis jätkavad Tuuli Tomingas ja Susan Külm ning omal käel harjutavad Rene Zahkna, Raido Ränkel ja Johanna Talihärm.

Rootsi võistluste tulemusi vaadates eristusid teistest selgelt kolm naist. Viimastel aastatel Eesti esilaskesuusatajaks kerkinud Tuuli Tomingas sai lühikesel tavadistantsil (12,5 km) seitsmenda ja sprindis (7,5 km) viienda koha, Külm oli vastavalt kolmas ja kaheksas ning Ermits neljas ja seitsmes.

Kõige täpsemalt lasi neist Külm (kahe päeva ja kuue tiiru peale vaid üks eksimus), suusakiiruses jäi ta aga Tomingale ja Ermitsale üsna selgelt alla. Tavadistantsil enam minutiga. Idre jõuproovide kõige meeldivam üllatus oli Ermitsa suusavorm. Tomingast jäi ta nüüd maha pisut üle ühe sekundi kilomeetri kohta, eelmise hooaja MK-etappidel oli vahe lausa 6,5 sekundit kilomeetri kohta.

Ühest küljest on 27-aastane Ermits võrreldes eelmise hooajaga tervem, aga peatreener Lindingeri hinnangul ka lihtsalt edasi läinud.